Így készül a franciák kenyérlángosa, az isteni tarte flambée
Ami nekünk a töki pompos, az a franciáknak a tarte flambée. A klasszikus változat sok hagymával és baconnel készül.

tarte-flambee
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Bárhová nézünk, tengernyi gyöngy mindenütt: így viseld a szezon kedvenc díszítőelemét, ha unod a nyakláncot »

Átlagos lányból dögös Intsa-modellé sminkelte magát: elképesztő átváltozás! »

Palvin Barbara karikás szemekkel is gyönyörű: a Victoria’s Secret végre nem tolta túl a Photoshopot »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A francia-német kenyérlángost elzászi pizzaként vagy hagymás lepényként is emlegetik. A tésztával könnyű bánni, így kevés tapasztalattal is bátran hozzáfoghatsz. A vékony kenyérlángos ropogósra sül, a feltéteket pedig ízlésed szerint variálhatod. Sok tejföllel, hagymával és baconnel a tetején nagyon csábító. 

Tarte flambée recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 1.5 cl olívaolaj

A feltéthez

  • 10 dkg bacon
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • zöldfűszerek
  • zsír vagy olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt oldd fel egy deci langyos vízben. Add hozzá a lisztet, a tojást, és dolgozd össze a tésztát. Amikor már nem ragad a kezedhez, és fényes, sima, formázz belőle gombócot, majd takard le, és pihentesd 30 percig. Szórj hozzá egy teáskanál sót, öntsd hozzá az olívaolajat, és ismét gyúrd össze. Keleszd még 40 percig. 
 

Közben készítsd el a feltétet. A bacont vágd kis darabokra, a hagymákat pedig karikázd fel. Kevés zsiradékon pirítsd meg a szalonnát, és add hozzá a hagymát is, majd dinszteld meg. A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, és egyengesd a sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőben, 200 fokon süsd 10-15 percig. Vedd ki, kend meg a tésztát tejföllel, sózd, borsozd, majd oszlasd el rajta a feltétet. Dugd vissza, és süsd még 10-15 percig. Zöldfűszerekkel megszórva kínáld. 
A kenyérlángost krumplis tésztából is elkészítheted, és sokáig friss marad. 

Ezt is szeretjük