Tárkonyos krumplileves sok zöldséggel és csirkével - 40 perces recept
Ne tarts attól, hogy a tárkonyos krumplilevestől éhes maradsz.

Tárkonyos krumplileves sok zöldséggel és csirkével - 40 perces recept
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Hogyan hasznosítsd újra a megunt szemhéjpúdert? Nemcsak szemfestésre jó ám »

Házi ajakradír szárított rózsasziromból: ints búcsút a cserepes ajkaknak »

Tavaszi szoknyadivat: 7 nőies stílustipp, ha meguntad a nadrágot »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem bánod meg, ha legközelebb így készíted el a krumplilevest. A tárkony és a sokféle zöldség ízletessé, a hús pedig laktatóvá teszi az egyszerű és viszonylag gyors fogást. Még jelesebb alkalmakkor is érdemes ezzel a levessel indítani az étkezést. 

Tárkonyos krumplileves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg csirkemell
  • 3 dl tejszín
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 leveskocka
  • fél karalábé
  • bors
  • tárkony
Recept idők

Elkészítés:

Apríts fel egy közepes fej hagymát, a krumplit és a karalábét kockázd fel, a répákat vágd karikákra. A csirkemellet is darabold fel. Hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát, majd dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Engedd fel másfél-két liter vízzel, tedd hozzá a leveskockát és a zöldségeket. Ízesítsd sóval, borssal, tárkonnyal.

Amikor minden puha, a hideg tejszínhez rakj lisztet, önts hozzá kevés forró levet, és fakanállal dolgozd simára. Lassan csorgasd a levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Így biztosan nem csapódik ki a tejszín. Forrald össze egy-két perc alatt. Tálaláskor kínálj mellé citromot.

Ezt is szeretjük