Sűrű, tárkonyos, csirkés zöldségleves - Annyira finom, hogy ebből muszáj szedni még egyszer
A tárkonyos, csirkés zöldségleves olyan gazdag, hogy egy könnyű fogás is elegendő utána.
Ha nem akarsz hosszú órákon át a húslevesre várni, készíts inkább frissítő, tárkonyos zöldséglevest, csirkemellel gazdagítva. A savanykás étel jólesik a melegebb napokon is. Pakolj bele minél többféle friss zöldséget. A tárkonyt gyógyító hatása miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani, hisz segíti az emésztést, növeli az étvágyat, kordában tartja a vérnyomást.
Tárkonyos, csirkés zöldségleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 40 dkg csirkemell
- 0.5 db cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 evőkanál liszt
- 1 db karalábé
- 2 teáskanál tárkony
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- kakukkfű
- citromlé
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd apróra, kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig süsd, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, és párold puhára a húst. Közben tisztítsd meg a krumplit, a répákat, a karalábét, és a cukkinivel együtt vágd nagyjából egyforma darabokra. Mikor a hús kellően puha, dobd hozzá a zöldségeket, és önts még hozzá vizet.
Főzd még körülbelül 15 percig. Keverd össze a tejszínt, a lisztet és a hőkiegyenlítés miatt két-három merőkanál főzőlevet. Kevergetve öntsd a levesbe, és szórd rá a tárkonyt. Ha nem elég savanykás, ízesítsd még kevés citromlével.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció