Sűrű, tárkonyos, csirkés zöldségleves - Annyira finom, hogy ebből muszáj szedni még egyszer
A tárkonyos, csirkés zöldségleves olyan gazdag, hogy egy könnyű fogás is elegendő utána.

Sűrű, tárkonyos, csirkés zöldségleves - Annyira finom, hogy ebből muszáj szedni még egyszer
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

Ez lesz az ősz egyik kedvenc hajszíne: a kávé inspirálta »

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem akarsz hosszú órákon át a húslevesre várni, készíts inkább frissítő, tárkonyos zöldséglevest, csirkemellel gazdagítva. A savanykás étel jólesik a melegebb napokon is. Pakolj bele minél többféle friss zöldséget. A tárkonyt gyógyító hatása miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani, hisz segíti az emésztést, növeli az étvágyat, kordában tartja a vérnyomást.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 40 dkg csirkemell
  • 0.5 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 db karalábé
  • 2 teáskanál tárkony
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • kakukkfű
  • citromlé
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig süsd, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, és párold puhára a húst. Közben tisztítsd meg a krumplit, a répákat, a karalábét, és a cukkinivel együtt vágd nagyjából egyforma darabokra. Mikor a hús kellően puha, dobd hozzá a zöldségeket, és önts még hozzá vizet.

Főzd még körülbelül 15 percig. Keverd össze a tejszínt, a lisztet és a hőkiegyenlítés miatt két-három merőkanál főzőlevet. Kevergetve öntsd a levesbe, és szórd rá a tárkonyt. Ha nem elég savanykás, ízesítsd még kevés citromlével.

Ezt is szeretjük