A tarhonyás hús receptje: ahogy édesanyád készítette
Egy egyszerű és laktató egytálétel, ami ízletes is egyben, mindig jól jön a háznál.
A tarhonyás hús a menzák egyik nagy sztárja, de odahaza készítve biztosan finomabb fogást kapsz majd, maga az étel tulajdonképpen nem más, mint pörkölt tarhonyával, de ez most mellékes.
Ha nincs kedved a sertéshúshoz, csirkéből is ugyanolyan kiváló, de akár zöldségekkel is helyettesítheted, úgy is remek egytálétel lesz belőle!
Tarhonyás hús
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéshús
- 40 dkg tarhonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 nagy fej paradicsom
- 1 tv paprika
- 10 dkg húsos szalonna
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
100 perc.
Elkészítés menete:
A húst mosd meg, majd kockázd fel apró részekre, aztán tedd félre. A hagymát vágd kockákra, ahogyan a szalonnát is, majd olajon pirítsd meg őket. Amikor a hagyma kellőképpen üveges lett, add hozzá a húst, kömény társaságában pirítsd fehérre, majd keverd hozzá a pirospaprikát, fűszerezd meg, öntsd fel egy kis vízzel - nem kell, hogy teljesen ellepje -, vágd mellé a paradicsomot és a paprikát, és nagyjából egy óra alatt főzd készre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Itt van körülbelül 40 perc pihenőidőd, ha ez letelt, egy másik lábasban kevés olajon pirítsd a tarhonyát, amíg egy kicsit megbarnul, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg, és időnként kevergetve főzd félpuhára. Ha letelt a hús egy órája, törd hozzá a fokhagymát, keverd meg párszor, majd öntsd fel vele a tarhonyát, és így együtt még körülbelül 15-20 percig főzd, gyakran megkeverve, ha szükséges, még egy kis vizet önts hozzá.
Hazai ízek
Ha egy étel alapja pörkölt, biztos lehetsz benne, hogy hazai felmenőkkel bír, akárcsak a képgalériánkban található társai.
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- krumpli
Brassói aprópecsenye
- paradicsom
- tészta
Marhahúsos lasagne
- krumpli
- kolbász