A tarhonyás hús receptje: ahogy édesanyád készítette

Egy egyszerű és laktató egytálétel, ami ízletes is egyben, mindig jól jön a háznál.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tarhonyás hús a menzák egyik nagy sztárja, de odahaza készítve biztosan finomabb fogást kapsz majd, maga az étel tulajdonképpen nem más, mint pörkölt tarhonyával, de ez most mellékes.

Ha nincs kedved a sertéshúshoz, csirkéből is ugyanolyan kiváló, de akár zöldségekkel is helyettesítheted, úgy is remek egytálétel lesz belőle!

Tarhonyás hús

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéshús
  • 40 dkg tarhonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagy fej paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

100 perc.

Elkészítés menete:

A húst mosd meg, majd kockázd fel apró részekre, aztán tedd félre. A hagymát vágd kockákra, ahogyan a szalonnát is, majd olajon pirítsd meg őket. Amikor a hagyma kellőképpen üveges lett, add hozzá a húst, kömény társaságában pirítsd fehérre, majd keverd hozzá a pirospaprikát, fűszerezd meg, öntsd fel egy kis vízzel - nem kell, hogy teljesen ellepje -, vágd mellé a paradicsomot és a paprikát, és nagyjából egy óra alatt főzd készre.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Itt van körülbelül 40 perc pihenőidőd, ha ez letelt, egy másik lábasban kevés olajon pirítsd a tarhonyát, amíg egy kicsit megbarnul, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg, és időnként kevergetve főzd félpuhára. Ha letelt a hús egy órája, törd hozzá a fokhagymát, keverd meg párszor, majd öntsd fel vele a tarhonyát, és így együtt még körülbelül 15-20 percig főzd, gyakran megkeverve, ha szükséges, még egy kis vizet önts hozzá.

Hazai ízek

Ha egy étel alapja pörkölt, biztos lehetsz benne, hogy hazai felmenőkkel bír, akárcsak a képgalériánkban található társai.

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

brassoi lead
  • fokhagyma
  • krumpli

Brassói aprópecsenye

lasagne lead
  • paradicsom
  • tészta

Marhahúsos lasagne

krumpli paprikas lead
  • krumpli
  • kolbász

Paprikás krumpli

Ezt is szeretjük