Gazdag leves a hideg ellen
Egy tál forró, zöldségekkel alaposan megpakolt leves nagyon jól tud esni a hideg estéken.
Alig egy óra a tűzhelynél, és már kész is van a csirkebecsinált leves, minél több zöldséggel készíted, annál ízletesebb és táplálóbb lesz.
Eperlevél tésztával vagy házi galuskával feldobva a legfinomabb, ezek valamelyikét ki ne hagyd belőle!
Csirkebecsinált leves
Hozzávalók:
- 2 komplett csirke far-hát vagy a súlyának megfelelő csirkeaprólék
- 3 répa
- 2 gyökér
- 3 dkg vaj
- 1 liter húsleves - kockából is jó
- 1 kis fej zeller
- 1 hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 marék zöldborsó
- pár szál friss petrezselyem
- 1 evőkanálnyi tárkony
- 1 dl tejszín
- néhány darab máj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg, darabold számodra szimpatikus részekre, és tégy ugyanígy a zöldségekkel is. A hagymát kockázd fel. A vajat olvaszd fel, kicsit fonnyaszd meg rajta a hagymát, majd jöhet rá a hús is. Pár percig pirítsd rajta, majd keverd hozzá a zöldségeket és a májat, öntsd fel a húslevessel plusz egy bögrényi vízzel, vedd kis lángra, és hagyd főni az egészet.
Amikor már puhák a zöldségek, és a hús is átfőtt, keverd hozzá a tejszínt, pár percig még hagyd így fortyogni, aztán zárd el, és már kész is vagy vele.
A legjobb húsleves nyomában
A húslevesben főtt hús egy kis tormával igazán finom fogás, ahogyan a lé is, amiben elkészült, nézd meg, hogyan lesz tökéletes!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- erdély
- ecet
Hagyományos csorbaleves
- ősz
- leves
Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal
- fokhagyma
- hagyomány