Gazdag leves a hideg ellen

Tápláló csirkebecsinált leves

Egy tál forró, zöldségekkel alaposan megpakolt leves nagyon jól tud esni a hideg estéken.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alig egy óra a tűzhelynél, és már kész is van a csirkebecsinált leves, minél több zöldséggel készíted, annál ízletesebb és táplálóbb lesz.

Eperlevél tésztával vagy házi galuskával feldobva a legfinomabb, ezek valamelyikét ki ne hagyd belőle!

Csirkebecsinált leves

Hozzávalók:

  • 2 komplett csirke far-hát vagy a súlyának megfelelő csirkeaprólék
  • 3 répa
  • 2 gyökér
  • 3 dkg vaj
  • 1 liter húsleves - kockából is jó
  • 1 kis fej zeller
  • 1 hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 marék zöldborsó
  • pár szál friss petrezselyem
  • 1 evőkanálnyi tárkony
  • 1 dl tejszín
  • néhány darab máj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, darabold számodra szimpatikus részekre, és tégy ugyanígy a zöldségekkel is. A hagymát kockázd fel. A vajat olvaszd fel, kicsit fonnyaszd meg rajta a hagymát, majd jöhet rá a hús is. Pár percig pirítsd rajta, majd keverd hozzá a zöldségeket és a májat, öntsd fel a húslevessel plusz egy bögrényi vízzel, vedd kis lángra, és hagyd főni az egészet.

Amikor már puhák a zöldségek, és a hús is átfőtt, keverd hozzá a tejszínt, pár percig még hagyd így fortyogni, aztán zárd el, és már kész is vagy vele.

A legjobb húsleves nyomában

A húslevesben főtt hús egy kis tormával igazán finom fogás, ahogyan a lé is, amiben elkészült, nézd meg, hogyan lesz tökéletes!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük