Tandoori pácban érlelt isteni csirkecombok: a fűszeres, omlós hús egyenesen a sütőből
A pikáns, sok-sok fűszerrel készült tandoori pácot otthon is könnyen összeállíthatod. Csirkecombbal együtt fenséges.
Az indiai konyha szerelmesei biztos, hogy találkoztak már a tandoori pácban érlelt húsokkal. Az enyhén csípős, gyömbéres, kurkumás ízkavalkád úgy érvényesül a legjobban, ha a csirkét sütés előtt legalább egy éjszakát benne érleled.
Tandoori csirkecombok receptje
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl natúr joghurt
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál édes paprikakrém
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 0.5 teáskanál cayenne-bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. A natúr joghurtba nyomd bele a fokhagymát, reszeld hozzá a gyömbért, fűszerezd köménnyel, kurkumával és Cayenne-borssal, végül keverd bele az olívaolajat és a paprikakrémet. Forgasd meg a pácban a csirkecombokat, és befedve tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap helyezd el a combokat egymás mellett tűzálló tálban, fedd le alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a csirke ropogósra pirulhasson.
Igazán jól megy hozzá a házi készítésű naan, vagyis az indiai lepénykenyér.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept