Tandoori pácban érlelt isteni csirkecombok: a fűszeres, omlós hús egyenesen a sütőből
A pikáns, sok-sok fűszerrel készült tandoori pácot otthon is könnyen összeállíthatod. Csirkecombbal együtt fenséges.

- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »
- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Az indiai konyha szerelmesei biztos, hogy találkoztak már a tandoori pácban érlelt húsokkal. Az enyhén csípős, gyömbéres, kurkumás ízkavalkád úgy érvényesül a legjobban, ha a csirkét sütés előtt legalább egy éjszakát benne érleled.
Tandoori csirkecombok receptje
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl natúr joghurt
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál édes paprikakrém
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 0.5 teáskanál cayenne-bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. A natúr joghurtba nyomd bele a fokhagymát, reszeld hozzá a gyömbért, fűszerezd köménnyel, kurkumával és Cayenne-borssal, végül keverd bele az olívaolajat és a paprikakrémet. Forgasd meg a pácban a csirkecombokat, és befedve tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap helyezd el a combokat egymás mellett tűzálló tálban, fedd le alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a csirke ropogósra pirulhasson.
Igazán jól megy hozzá a házi készítésű naan, vagyis az indiai lepénykenyér.
Még több recept