Omlós sült káposztával

Szűzpecsenyéből

Káposztából nem csupán a töltött finom, magában és köretként is temérdek lehetőséget tartogat ez a zöldség.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszeres kéregbe zárt, rózsaszín, szaftos hús szinte mindennel remekül működik, önmagában is zseniális, de zamatos káposztával tálalva az igazi.

A legjobb knédlivel vagy szalvétagombóccal fogyasztanod, de ha épp nincs kéznél ilyesmi, magában is megállja a helyét.

Szűzérmék káposztával

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 35 dkg fejes káposzta
  • 5 dkg mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi olívaolaj
  • 2 evőkanálnyi kristálycukor
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanálnyi majoránna
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Az elkészítés maga valóban nem vesz el több időt, mint háromnegyed óra, de a pácolás miatt idejében kezdj neki, mert legalább két órát érdemes állnia a húsnak. A húst mosd át alaposan, hártyázd le, majd keverd össze a mustárt a majoránnával, tekerj bele ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot, add hozzá az olívaolajat, törj bele két gerezd fokhagymát és a kakukkfüvet is. Ha mindez megvan, kend át alaposan a húst ezzel a keverékkel, majd tedd a hűtőbe legalább két órára pácolódni - több lehet nyugodtan, de azért egy napig nem kell állnia. Amíg letelik ez az idő, készítsd el a káposztát, illetve előtte még pihenhetsz is egy kicsit.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A hagymát kockázd fel, nem szükséges túl apróra, inkább közepesre, a káposztát vágd csíkokra vagy reszeld le, amelyik megoldás szimpatikus. A hagymát kezdd el pirítani a cukor társaságában némi olajon, majd ha már kicsit megkaramellizálódott, add hozzá a káposztát a bor, a maradék fokhagyma és egy kis bors társaságában, fedd le, és hagyd főni 30-40 percig, azalatt biztosan elkészül. Miután a hús elég ideig pácolódott, fogj egy serpenyőt és pirítsd meg minden oldalát jó alaposan, így lesz a külseje finom ropogós, a belseje pedig szép rózsaszín és szaftos. Ha mindennel kész vagy, nincs más hátra, mint befalni a finom fogást.

Hagyományos ízek egyenesen a nagyi konyhájából

8 népszerű recept gyerekkorodból

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük