Omlós sült káposztával
Káposztából nem csupán a töltött finom, magában és köretként is temérdek lehetőséget tartogat ez a zöldség.
A fűszeres kéregbe zárt, rózsaszín, szaftos hús szinte mindennel remekül működik, önmagában is zseniális, de zamatos káposztával tálalva az igazi.
A legjobb knédlivel vagy szalvétagombóccal fogyasztanod, de ha épp nincs kéznél ilyesmi, magában is megállja a helyét.
Szűzérmék káposztával
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- 35 dkg fejes káposzta
- 5 dkg mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanálnyi olívaolaj
- 2 evőkanálnyi kristálycukor
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 1 evőkanálnyi majoránna
- 1 teáskanálnyi kakukkfű
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
Az elkészítés maga valóban nem vesz el több időt, mint háromnegyed óra, de a pácolás miatt idejében kezdj neki, mert legalább két órát érdemes állnia a húsnak. A húst mosd át alaposan, hártyázd le, majd keverd össze a mustárt a majoránnával, tekerj bele ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot, add hozzá az olívaolajat, törj bele két gerezd fokhagymát és a kakukkfüvet is. Ha mindez megvan, kend át alaposan a húst ezzel a keverékkel, majd tedd a hűtőbe legalább két órára pácolódni - több lehet nyugodtan, de azért egy napig nem kell állnia. Amíg letelik ez az idő, készítsd el a káposztát, illetve előtte még pihenhetsz is egy kicsit.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A hagymát kockázd fel, nem szükséges túl apróra, inkább közepesre, a káposztát vágd csíkokra vagy reszeld le, amelyik megoldás szimpatikus. A hagymát kezdd el pirítani a cukor társaságában némi olajon, majd ha már kicsit megkaramellizálódott, add hozzá a káposztát a bor, a maradék fokhagyma és egy kis bors társaságában, fedd le, és hagyd főni 30-40 percig, azalatt biztosan elkészül. Miután a hús elég ideig pácolódott, fogj egy serpenyőt és pirítsd meg minden oldalát jó alaposan, így lesz a külseje finom ropogós, a belseje pedig szép rózsaszín és szaftos. Ha mindennel kész vagy, nincs más hátra, mint befalni a finom fogást.
Hagyományos ízek egyenesen a nagyi konyhájából
OLVASD EL EZT IS!
- répa
- káposzta
Amerikai káposztasaláta házilag
- tészta
- káposzta