Puhára sült szűzérmék hagymaszósszal
A szűzérmék hagymaszósszal bármelyik első osztályú étteremben is megállná a helyét.
Alig több, mint fél órát vesz el csupán a hétvégédből ennek a főfogásnak az elkészítése. A szűzérmék hagymaszósszal igazi ínyenceknek is ajánlott. Illésné Nagy Mária receptje.
Szűzérmék hagymaszósszal
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kisebb, vékonyabb szűzpecsenye
- 1 csomag szeletelt bacon
- 5 dkg vaj
- olívaolaj
- 50 dkg vöröshagyma
- 0.5 l erőleves - kockából is jó
- 1 dl tej
- 5 evőkanál tejszín
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- cukor
Elkészítés:
A szűzpecsenyét mosd meg, majd vágd körülbelül másfél ujjnyi vastag szeletekre. Minden érmét tekerj körbe szorosan egy szeletelt baconnel, és mindkét oldalát fűszerezd sóval és borssal. Hagyd állni körülbelül 15 percig. Majd egy serpenyőben hevíts két deka vajat és egy evőkanál olajat. Tedd bele a körbetekert szűzérméket, és erősebb lángon a hús mindkét oldalát pirítsd három-három percig. Ha már szép piros, vedd le a tűzről, és letakarva pihentesd egészen a tálalásig.
A hagymaszószhoz a hagymákat szeleteld fel, és a vajon pirítsd meg. Ha már szép piros, hintsd meg liszttel, és süsd tovább. Majd engedd fel a leveslével, a tejjel és a tejszínnel. Ízesítsd sóval, borssal, pici cukorral, és főzd még öt percig. Végül a húst öntsd le a szósszal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció