Puhára sült szűzérmék hagymaszósszal
Tökéletes hétvégi fogás
A szűzérmék hagymaszósszal bármelyik első osztályú étteremben is megállná a helyét.

Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

6 öltözködési tipp, amit érdemes ellesni Diana hercegnőtől: elképesztően stílusos volt az átlagos hétköznapokon is »

Helen Mirren 75 évesen is ragyogóan néz ki: fiatalító sminkjét érdemes ellesni »

Gyorsítja az anyagcserét, javítja az emésztést, és feltölti a szervezetet antioxidánsokkal: ízletes smoothie szilvával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Alig több, mint fél órát vesz el csupán a hétvégédből ennek a főfogásnak az elkészítése. A szűzérmék hagymaszósszal igazi ínyenceknek is ajánlott. Illésné Nagy Mária receptje.

Szűzérmék hagymaszósszal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kisebb, vékonyabb szűzpecsenye
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 0,5 l erőleves - kockából is jó
  • 1 dl tej
  • 5 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét mosd meg, majd vágd körülbelül másfél ujjnyi vastag szeletekre. Minden érmét tekerj körbe szorosan egy szeletelt baconnel, és mindkét oldalát fűszerezd sóval és borssal. Hagyd állni körülbelül 15 percig. Majd egy serpenyőben hevíts két deka vajat és egy evőkanál olajat. Tedd bele a körbetekert szűzérméket, és erősebb lángon a hús mindkét oldalát pirítsd három-három percig. Ha már szép piros, vedd le a tűzről, és letakarva pihentesd egészen a tálalásig.

A hagymaszószhoz a hagymákat szeleteld fel, és a vajon pirítsd meg. Ha már szép piros, hintsd meg liszttel, és süsd tovább. Majd engedd fel a leveslével, a tejjel és a tejszínnel. Ízesítsd sóval, borssal, pici cukorral, és főzd még öt percig. Végül a húst öntsd le a szósszal.

Ezt is szeretjük