Puhára sült szűzérmék hagymaszósszal
Tökéletes hétvégi fogás
A szűzérmék hagymaszósszal bármelyik első osztályú étteremben is megállná a helyét.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Alig több, mint fél órát vesz el csupán a hétvégédből ennek a főfogásnak az elkészítése. A szűzérmék hagymaszósszal igazi ínyenceknek is ajánlott. Illésné Nagy Mária receptje.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kisebb, vékonyabb szűzpecsenye
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 0,5 l erőleves - kockából is jó
  • 1 dl tej
  • 5 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét mosd meg, majd vágd körülbelül másfél ujjnyi vastag szeletekre. Minden érmét tekerj körbe szorosan egy szeletelt baconnel, és mindkét oldalát fűszerezd sóval és borssal. Hagyd állni körülbelül 15 percig. Majd egy serpenyőben hevíts két deka vajat és egy evőkanál olajat. Tedd bele a körbetekert szűzérméket, és erősebb lángon a hús mindkét oldalát pirítsd három-három percig. Ha már szép piros, vedd le a tűzről, és letakarva pihentesd egészen a tálalásig.

A hagymaszószhoz a hagymákat szeleteld fel, és a vajon pirítsd meg. Ha már szép piros, hintsd meg liszttel, és süsd tovább. Majd engedd fel a leveslével, a tejjel és a tejszínnel. Ízesítsd sóval, borssal, pici cukorral, és főzd még öt percig. Végül a húst öntsd le a szósszal.

Blog.hu ajánló