Tejszínes tészta Sztroganov módra: darált húsos, gombás szósz fogja össze
A tejszínes, gombás Sztroganov-mártás a tésztának is jó áll.

Ez a tejszínes, gombás tészta valójában nem más, mint a népszerű Sztroganov-bélszín kistestvére. A szaftba most darált hús kerül, így még gyorsabban elkészül. A szószba fele-fele arányban keverj tejszínt és tejfölt, így lesz pont megfelelően sűrű.
Sztroganov-tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 45 dkg darált hús
- 40 dkg száraztészta
- 25 dkg gomba
- 12 dkg tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 hagyma
- 1 teáskanál magos mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.
A hagymát és a gombát szeleteld fel. Egy tepsiben olvassz össze egy evőkanál vajat egy evőkanál olajjal, dobd rá a hagymát, és párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a gombát is, és párold addig, amíg összeesik és levet ereszt. Pirítsd le, majd add hozzá a másik evőkanál vajat, olajat, és a darált húst. Sózd és borsozd meg, és kevergesd fehéredésig. A mártáshoz a tejszínt keverd el a tejföllel és a mustárral. Öntsd a serpenyőbe a húsos gombára, és forrald össze. Végül keverd bele a főtt tésztát.
Mac and cheese mentesen: hihetetlenül krémes és tartalmas
Ez a vegán mac and cheese maga az álom: krémes, szószos és nagyon ízes, és növényi étrendbe is biztonsággal beillesztheted.
ElolvasomKép: LauriPatterson / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- túrós csusza
- rakott tészta