Színpompás saláta húsok mellé: melegen és hidegen is nagyon finom

Erre a színes salátára elég csak ránézni, hogy mindenkinek megjöjjön az étvágya.

Színpompás saláta

A sokféle színű gabonából, hüvelyesből összeállított, laktató saláta valóban szemet gyönyörködtető, ráadásul hidegen és melegen egyaránt finom. Tökéletes választás húsok mellé köretnek, de önmagában is kiadós, frissítő ebéd.

Színpompás saláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg konzervbab
  • 20 dkg konzervkukorica
  • 3 csemegeuborka
  • 2 paradicsom
  • 2 piros kápia paprika

Az öntethez

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 kávéskanál currypor
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál menta
  • 0.5 kávéskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A bab- és a kukoricakonzervet csepegtesd le, és öntsd egy tálba. A csemegeuborkát, a paradicsomot és a paprikát kockázd fel, és keverd hozzájuk. Egy kisebb tálban keverd el az olívaolajat a curryporral és szegfűszeggel. A kaprot és a mentát aprítsd fel, és add a szószhoz. Öntsd nyakon a salátát ezzel a keverékkel, és alaposan forgasd össze. Tálalásig tartsd a hűtőben, de ha melegen szeretnéd, kis lábosban vagy mikróban meg is melegítheted.

Hasonlóan szép színes étel a mediterrán krumplisaláta, amit paprika és paradicsom dob fel.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük