Színpompás saláta húsok mellé: melegen és hidegen is nagyon finom
Erre a színes salátára elég csak ránézni, hogy mindenkinek megjöjjön az étvágya.

A sokféle színű gabonából, hüvelyesből összeállított, laktató saláta valóban szemet gyönyörködtető, ráadásul hidegen és melegen egyaránt finom. Tökéletes választás húsok mellé köretnek, de önmagában is kiadós, frissítő ebéd.
Színpompás saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg konzervbab
- 20 dkg konzervkukorica
- 3 csemegeuborka
- 2 paradicsom
- 2 piros kápia paprika
Az öntethez
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 kávéskanál currypor
- 1 csokor kapor
- 1 evőkanál menta
- 0.5 kávéskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A bab- és a kukoricakonzervet csepegtesd le, és öntsd egy tálba. A csemegeuborkát, a paradicsomot és a paprikát kockázd fel, és keverd hozzájuk. Egy kisebb tálban keverd el az olívaolajat a curryporral és szegfűszeggel. A kaprot és a mentát aprítsd fel, és add a szószhoz. Öntsd nyakon a salátát ezzel a keverékkel, és alaposan forgasd össze. Tálalásig tartsd a hűtőben, de ha melegen szeretnéd, kis lábosban vagy mikróban meg is melegítheted.
Hasonlóan szép színes étel a mediterrán krumplisaláta, amit paprika és paradicsom dob fel.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció