15 perces selymes desszert sütés nélkül: a szilva teszi még finomabbá
Divatos, finom és szezonális: a mascarponés, szilvás pohárkrémet képtelenség visszautasítani.
Ha hétvégén nem tudsz vagy akarsz sok időt szánni a sütikészítésre, mégis nagyon vágysz az édességre, válaszd a szilvás pohárkrémet. Ennek a könnyed, habos desszertnek még a hűtőben sem kell állnia, akár azonnal fogyaszthatod. A pohárkrémeknél nagyon fontos a tálalás, engedd el bátran a fantáziádat.

Szilvás-mascarponés pohárkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg szilva
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg keksz édes
- 2 dl tejszín
- 2 dl joghurt
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, és vedd ketté. A nagyobbakat akár több részre is vághatod. Rakd egy lábosba, szórd meg fahéjjal, szegfűszeggel, pudingporral, és kis lángon rottyantsd össze. A krémhez a joghurtot keverd össze a mascarponéval és a cukorral, majd óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt.
Mutatós poharakba, kelyhekbe vagy tálkákba rakj kevés, kis darabokra tördelt kekszet, kanalazz rá mascarponés krémet. Arra rakj szilvás keveréket, felülre pedig újabb adag krém kerül. A tetejét díszítheted gyümölcsökkel, de keksszel, ostyával is kínálhatod.
