15 perces selymes desszert sütés nélkül: a szilva teszi még finomabbá
Divatos, finom és szezonális: a mascarponés, szilvás pohárkrémet képtelenség visszautasítani.

15 perces selymes desszert sütés nélkül: a szilva teszi még finomabbá
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

A bikininél is nőiesebbek: divatos, egyrészes fürdőruhák, melyekben nem maradsz észrevétlen »

Durván tönkreteheti a bőrt az egyoldalú étrend: így jelzi a fehérjehiányt »

A ráncokat és a pattanásokat is hatékonyan kezeli: így készíts kurkumaolajat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha hétvégén nem tudsz vagy akarsz sok időt szánni a sütikészítésre, mégis nagyon vágysz az édességre, válaszd a szilvás pohárkrémet. Ennek a könnyed, habos desszertnek még a hűtőben sem kell állnia, akár azonnal fogyaszthatod. A pohárkrémeknél nagyon fontos a tálalás, engedd el bátran a fantáziádat.  

Szilvás-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg szilva
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg édes keksz
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl joghurt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mosd meg, magozd ki, és vedd ketté. A nagyobbakat akár több részre is vághatod. Rakd egy lábosba, szórd meg fahéjjal, szegfűszeggel, pudingporral, és kis lángon rottyantsd össze. A krémhez a joghurtot keverd össze a mascarponéval és a cukorral, majd óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt.
 

Mutatós poharakba, kelyhekbe vagy tálkákba rakj kevés, kis darabokra tördelt kekszet, kanalazz rá mascarponés krémet. Arra rakj szilvás keveréket, felülre pedig újabb adag krém kerül. A tetejét díszítheted gyümölcsökkel, de keksszel, ostyával is kínálhatod.

Ezt is szeretjük