Egyszerű szilvás lepény a nagyi jól bevált receptje szerint: ez még másnap is könnyű
Bár a pihe-puha szilvás lepény kelt tésztából készül, nagyon könnyű vele bánni.

szilvas-lepeny
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Teljes testet átmozgató, vidám aerobic: napi 30 perc, és beindul a fogyás »

4 egyszerű lépés a tökéletes tusvonalért, maszatolás nélkül: kezdőként is menni fog »

A rövidnadrág és az ujjatlan felső az irodában sem kihívó: így lesz visszafogottan nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

 A lágy, kelt tészta és a fahéjas, lédús szilva találkozásából csak valami igazán mesés édesség sülhet ki. Langyosan a legfinomabb, így nehéz lesz megállni, hogy ne edd meg rögtön. Most friss gyümölccsel készítsd, télen pedig befőttet is használhatsz. Ne félj a kelt tésztától, mert akkor sem fog ki rajtad, ha nem vagy túl tapasztalt. 

Szilvás lepény

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várd meg, míg 10-15 perc alatt felfut. Akkor jó, ha megemelkedik, a teteje habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a tojásokat, a puha vajat, a cukrot és az élesztőt. Dagaszd meg a tésztát. Amikor sima, elválik a kezedtől, készíts belőle cipót, takard le konyharuhával, és keleszd körülbelül 40 percig.  
 

Amikor a tészta a duplájára nő, öntsd kiolajozott tepsibe. Rakd ki sűrűn a félbevágott, kimagozott szilvákkal, és szórd meg fahéjjal. Told forró sütőbe, és süsd meg 170 fokon 30-35 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Ha a sütibe beleszúrt kést vagy tűt üresen húzod ki, biztosan elkészült. Porcukorral megszórva kínáld. 
A fahéjas-szilvás pite is remek választás. A gyümölcsös süti omlós, fűszeres és pillekönnyű. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük