Omlós szilvás, diós kifli: így lesz tökéletes a kelt tészta
A szilvás, diós kifli nagyon puha, és ezzel a tésztával hihetetlenül könnyű bánni.

dios-szilvas-kifli
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Hasznos praktika, amivel helyrehozható a széttört sminkpaletta: egy hozzávalóval megúszod »

Gyönyörű nővé érett Gwyneth Paltrow lánya: a 16 éves Apple-t együtt fotózták édesanyjával »

Rövid idő alatt megszüntethetőek a szem alatti karikák és táskák: sminkesek és bőrgyógyászok elmondták, hogyan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Beérett a dió, készülhetnek belőle a finomabbnál finomabb sütik. Próbáltad már szilvával párosítani? Együtt csodásak. A tészta rugalmas, jól formálható, így a kevésbé tapasztaltak is könnyen boldogulnak vele. Nem kell aggódnod, ez a kifli másnap is puha lesz. A tetejére cukrot is szórhatsz. 

Szilvás, diós kifli

Hozzávalók:

A tésztához

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 2 dkg élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg dió
  • 2 db tojásfehérje

A tetejére

  • 1 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várd meg, míg felfut, azaz jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a tojást, a sót, a zsírt és a megkelt élesztőt. Jó alaposan gyúrd össze. Amikor szép fényes, sima, és elválik a kezedtől, valamint az edény oldalától, oszd négy részre, és formázz cipókat. Takard le, és pihentesd 20-30 percig. 
 

A töltelékhez a tojásfehérjéket verd fel a cukorral, majd forgasd hozzá a darált diót és a kis darabokra vágott aszalt szilvát. A tésztagombócokat lisztezett felületen gyúrd át, nyújtsd ki kör alakúra. Attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb kifliket szeretnél-e kapni, vágd nyolc-tizenkét háromszögre. Töltsd meg a diós-szilvás keverékkel, és tekerd fel. Rendezd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg tojássárgával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor a tészta szép piros, vedd ki a sütőből. 
A dió kuglófba is tökéletes. A kevert tésztás változatnál könnyebb nem is lehetne. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük