Omlós szilvás, diós kifli: így lesz tökéletes a kelt tészta

A szilvás, diós kifli nagyon puha, és ezzel a tésztával hihetetlenül könnyű bánni.

Szilvás, diós kifli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Beérett a dió, készülhetnek belőle a finomabbnál finomabb sütik. Próbáltad már szilvával párosítani? Együtt csodásak. A tészta rugalmas, jól formálható, így a kevésbé tapasztaltak is könnyen boldogulnak vele. Nem kell aggódnod, ez a kifli másnap is puha lesz. A tetejére cukrot is szórhatsz. 

Szilvás, diós kifli

Hozzávalók

A tésztához

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 2 dkg élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg dió
  • 2 db tojásfehérje

A tetejére

  • 1 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várd meg, míg felfut, azaz jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a tojást, a sót, a zsírt és a megkelt élesztőt. Jó alaposan gyúrd össze. Amikor szép fényes, sima, és elválik a kezedtől, valamint az edény oldalától, oszd négy részre, és formázz cipókat. Takard le, és pihentesd 20-30 percig. 
 

A töltelékhez a tojásfehérjéket verd fel a cukorral, majd forgasd hozzá a darált diót és a kis darabokra vágott aszalt szilvát. A tésztagombócokat lisztezett felületen gyúrd át, nyújtsd ki kör alakúra. Attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb kifliket szeretnél-e kapni, vágd nyolc-tizenkét háromszögre. Töltsd meg a diós-szilvás keverékkel, és tekerd fel. Rendezd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg tojássárgával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor a tészta szép piros, vedd ki a sütőből. 
A dió kuglófba is tökéletes. A kevert tésztás változatnál könnyebb nem is lehetne. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük