Tálban sült gyümölcsös pite: itt a legjobb cobbler receptje
Imádod a pitéket? Szívesen készítsz morzsasütit? Akkor a cobbler is a te műfajod!
A cobbler a morzsasüti, vagyis a crumble testvére. A tésztája kicsit ropogós, belül viszont nagyon szaftos. A cobblerbe kevésbé édes gyümölcsöt is rakhatsz. Az még pikánsabbá teszi a desszertet, hogy a szilva sütés közben karamellizálódik a saját levében. Tejszínhabbal, fagyival tálalva még csábítóbb.
Szilvás cobbler
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 1,5 dl tejszín
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Gyümölcsös réteghez
- 80 dkg szilva
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál keményítő
- fél teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a gyümölcsös réteg hozzávalóit, tehát a cukrot, a szilvát, a keményítőt és a fahéjat. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Morzsold hozzá a vajat. Ha a tészta elég morzsalékos, add hozzá a tejszínt és a villával felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Minél hidegebb marad a vaj, annál omlósabb lesz a cobbler. Ha a tészta túl lágy, tégy még hozzá lisztet.
Kenj ki vajjal egy tálat, öntsd bele a gyümölcsös keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú halmokat, és rakd a szilva tetejére. A masszát akár kanállal is a gyümölcsre szaggathatod. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 35-40 perc alatt aranybarnára.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept