Tálban sült gyümölcsös pite: itt a legjobb cobbler receptje
Imádod a pitéket? Szívesen készítsz morzsasütit? Akkor a cobbler is a te műfajod!

- Egyszerű tippek a finom, fiatalító hatású sminkhez: és a hibák, amelyek 60 felett lerontják a megjelenést »
- Kiderült, mi alapján válogatnak a magyarok a kozmetikumok között: nőtt a természetes alapanyagok iránti érdeklődés »
- 4 legendás filmcsillag, akinek a szépsége örök: vonzó kisugárzásukon nem fogott az idő »

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
A cobbler a morzsasüti, vagyis a crumble testvére. A tésztája kicsit ropogós, belül viszont nagyon szaftos. A cobblerbe kevésbé édes gyümölcsöt is rakhatsz. Az még pikánsabbá teszi a desszertet, hogy a szilva sütés közben karamellizálódik a saját levében. Tejszínhabbal, fagyival tálalva még csábítóbb.
Szilvás cobbler
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 1,5 dl tejszín
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Gyümölcsös réteghez
- 80 dkg szilva
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál keményítő
- fél teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a gyümölcsös réteg hozzávalóit, tehát a cukrot, a szilvát, a keményítőt és a fahéjat. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Morzsold hozzá a vajat. Ha a tészta elég morzsalékos, add hozzá a tejszínt és a villával felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Minél hidegebb marad a vaj, annál omlósabb lesz a cobbler. Ha a tészta túl lágy, tégy még hozzá lisztet.
Kenj ki vajjal egy tálat, öntsd bele a gyümölcsös keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú halmokat, és rakd a szilva tetejére. A masszát akár kanállal is a gyümölcsre szaggathatod. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 35-40 perc alatt aranybarnára.


Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept