Tálban sült gyümölcsös pite: itt a legjobb cobbler receptje
Imádod a pitéket? Szívesen készítsz morzsasütit? Akkor a cobbler is a te műfajod!

Tálban sült gyümölcsös pite: itt a legjobb cobbler receptje
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Zöld teás testápoló habot teszteltünk: ez lett a nyári kedvencünk »

Ezt fogjuk viselni idén a vízparton, és nem a fürdőrucira gondolunk: nőies divattippek nyárra »

Meghan Markle az ő ruhájában ment férjhez: mesés kreációk a Givenchy vezető tervezőjétől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cobbler a morzsasüti, vagyis a crumble testvére. A tésztája kicsit ropogós, belül viszont nagyon szaftos. A cobblerbe kevésbé édes gyümölcsöt is rakhatsz. Az még pikánsabbá teszi a desszertet, hogy a szilva sütés közben karamellizálódik a saját levében. Tejszínhabbal, fagyival tálalva még csábítóbb.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Gyümölcsös réteghez

  • 80 dkg szilva
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • fél teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a gyümölcsös réteg hozzávalóit, tehát a cukrot, a szilvát, a keményítőt és a fahéjat. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Morzsold hozzá a vajat. Ha a tészta elég morzsalékos, add hozzá a tejszínt és a villával felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Minél hidegebb marad a vaj, annál omlósabb lesz a cobbler. Ha a tészta túl lágy, tégy még hozzá lisztet.

Kenj ki vajjal egy tálat, öntsd bele a gyümölcsös keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú halmokat, és rakd a szilva tetejére. A masszát akár kanállal is a gyümölcsre szaggathatod. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 35-40 perc alatt aranybarnára.

Ezt is szeretjük