Tálban sült gyümölcsös pite: itt a legjobb cobbler receptje
Imádod a pitéket? Szívesen készítsz morzsasütit? Akkor a cobbler is a te műfajod!

Tálban sült gyümölcsös pite: itt a legjobb cobbler receptje
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cobbler a morzsasüti, vagyis a crumble testvére. A tésztája kicsit ropogós, belül viszont nagyon szaftos. A cobblerbe kevésbé édes gyümölcsöt is rakhatsz. Az még pikánsabbá teszi a desszertet, hogy a szilva sütés közben karamellizálódik a saját levében. Tejszínhabbal, fagyival tálalva még csábítóbb.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Gyümölcsös réteghez

  • 80 dkg szilva
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • fél teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a gyümölcsös réteg hozzávalóit, tehát a cukrot, a szilvát, a keményítőt és a fahéjat. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Morzsold hozzá a vajat. Ha a tészta elég morzsalékos, add hozzá a tejszínt és a villával felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Minél hidegebb marad a vaj, annál omlósabb lesz a cobbler. Ha a tészta túl lágy, tégy még hozzá lisztet.

Kenj ki vajjal egy tálat, öntsd bele a gyümölcsös keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú halmokat, és rakd a szilva tetejére. A masszát akár kanállal is a gyümölcsre szaggathatod. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 35-40 perc alatt aranybarnára.

Blog.hu ajánló