Omlós kifli friss szilvalekvárral: igazi békebeli édesség
Már csak azért megéri szilvalekvárt főzni, hogy megtöltsd vele a pihe-puha kelt kifliket.

szilvalekvaros-kiflik-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt a kiflit a nagyi évente legalább kétszer megsütötte: amikor szilvalekvárt főzött be és karácsony előtt. Fantasztikus, ahogy sütés közben a csodás illatok beterítik a lakást. A tésztája szépen, könnyen formázható. Fontos, hogy jól kidolgozd, és várd meg, míg megkel. Hamarosan az uzsonnás dobozba is jól jön.

Szilvalekváros kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl olaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárga
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • szilvalekvár
  • 1 db tojás
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Langyosítsd meg a tejet, egy decibe keverj egy teáskanál cukrot, és add hozzá az élesztőt. Pihentesd körülbelül 10 percig, amíg jól megnő a térfogata, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a maradék langyos tejet, a cukrot, a felfutott élesztőt, a tojássárgát, az olajat, a vaníliás cukrot, a sót, és jól dolgozd össze. Addig dagaszd, amíg el nem válik az edény oldalától. Rugalmas, de nem ragacsos tésztát kell kapnod. Amennyiben szükséges, rakj hozzá még lisztet. Takard le, és pihentesd körülbelül 45 percig.
 

Ha a tészta a duplájára nő, tedd át lisztezett felületre, oszd négy részre, és formázz belőlük cipókat. Egyesével nyújtsd ki kör alakúra, és vágd fel 8-8 cikkre. Kanalazz a cikkek közepébe szilvalekvárt, majd tekerd fel. Rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a tetejüket felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. 
Ha most fognál hozzá a szilvalekvár elkészítéséhez, próbáld ki a sütőben sült változatot. 

Ezt is szeretjük