Szilvalekvár házilag, ahogy a nagyi csinálta
A szilvalekvár főzése nem gyerekjáték, azonban, ha jól sikerül, egész évben élvezheted.
Anno, valahol a Facebook és a kőbalta között félúton még igazi közösségi élmény volt a szilvafőzés, egyrészt időigényes mivolta miatt, másrészt azért, mert igen nagy mennyiségű gyümölcsöt dolgoztak fel egy-egy ilyen alkalommal, mára azonban lényegesen lerövidült a folyamat.
A kevergetés igen fárasztó műveletét egy jól bevált módszerrel egyszerűen kihagyhatod.
Szilvalekvár házilag
Hozzávalók:
- 7 kg szilva
- 1 kg cukor
- 2 dl 10%-os ecet
- olaj
Elkészítés ideje:
8 óra
Elkészítés menete:
A szilvalekvár a szilva beszerzésénél kezdődik, ügyelj arra, hogy főzésre alkalmas szilvákat válogass kedvenc zöldségesednél. A megfelelő gyümölcs nem túl nagy, kicsit már puha, a bőre picit megereszkedett, és nincs benne kukac, valamint nem is rothad.
Ha megvannak a megfelelő példányok, vedd elő a létező legnagyobb lábasodat vagy a szomszédét, majd kend ki az oldalát olajjal. Amint ezzel készen vagy, a kimagozott, átmosott szilvát dobd be a fazékba, majd mehet rá a cukor és az ecet is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután egyszerűen gyújts alá, nagyon kis tűzön nagyjából hét óráig főzd, amikor már nagy buborékokat enged, akkor emeld meg a hőfokot, és csak ezután kell kevergetned, mintegy 40 percig. Ne várd meg, míg nagyon sűrű lesz főzéskor, mert hűlés közben még sűrűsödik majd. Ha úgy látod, hogy kész, szedd ki üvegekbe, és tedd el télire.
Gyümölcsök mindenek felett!
A gyümölccsel készült édességeket mindenki imádja, ha szükséged van néhány új ötletre, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- szilva
- gombóc
Szilvás gombóc házilag
- szilva
- leves
Fahéjas szilvaleves tejszínnel
- nyár
- befőzés