Szezámmagos-mézes csirke
3 változatban
Ha szereted a kínai éttermek ízvilágát, készítsd el te magad a szezámmagos-mézes csirkét, akár többféleképpen is!
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Kifejezetten szereted az édes bundaköntöst és mázt, ami a csirkehúst körülöleli? A kínai éttermek slágerfogását ebédre és vacsorára otthon is elkészítheted.
Ráadásul a körethez való pirított tészta is gyorsan elkészül. Felejtsd el a sarki gyorsétterem kínálatát, és próbáld ki ízletes receptjeinket, melyek, bár nagyon hasonlóak, más-más ízvilágot képviselnek.
Csirkemell szezámos-mézes bundában
Hozzávalók a húshoz:
- 50 dkg csirkemell
- 5 dl fehérbor
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál szezámolaj
- csipetnyi kínai ötfűszer-keverék
- cukor
- só
Hozzávalók a bundához:
- 5 evőkanál liszt
- 2 dl víz
- 2 evőkanál keményítő
- 2 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 1 kiskanál sütőpor
Hozzávalók a mázhoz:
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál borecet
A csirkemelleket csíkozd fel. A szezámolajat a borral keverd össze, és ízlésed szerint fűszerezd sóval, cukorral és egy csipetnyi ötfűszer-keverékkel. Tedd bele a húsokat a pácba, és néhány órára tedd hűtőbe.
A lisztet a vízzel, a keményítővel, az olajjal, a tojással és a sütőporral keverd teljesen simára. Forgasd bele a húscsíkokat, és forró olajban süsd meg néhány perc alatt. Papírtörlőn hagyd lecsepegni az olajat.
A cukrot a mézzel, a ketchuppal és a borecettel keverd össze, majd egy serpenyőben forrósítsd fel. Forgasd bele a húst, és végül szórd meg szezámmaggal.
Szezámos-mézes csirkemell másképp
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 8 szelet csirkemellfilé
- 6 evőkanál méz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál feketebors
- 1 teáskanál só
- szezámmag
A hússzeleteket klopfold ki, majd sózd, borsozd meg. A vajat olvaszd fel, keverd bele a gyömbért, az áttört fokhagymát és a megmaradt borsot. Fektesd bele a húsokat, és párold puhára.
A csirkemellszeleteket fektesd egy tepsibe, és locsold rájuk a főzőlevet. A tetejükre szórj szezámmagot, és pirítsd meg az egészet.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Kínai mézes csirke
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 zöldpaprika
- 2 evőkanál szezámmag
- pici olívaolaj
- grillfűszer
A csirkemelleket és a paprikát csíkozd fel. Pici olajat hevíts fel, és szórd rá őket. Hintsd meg grillfűszerrel az egészet, illetve ízlésed szerint sóval is, és pirítsd meg a húst.
A szójaszószt a mézzel, a szezámmaggal és pici vízzel keverd össze, és locsold a húsra. Süsd egészen addig, míg a szósz besűrűsödik, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- sült csirke
4 gyors sült csirke

- csirke
- méz
Csípős csirkeszárnyak

- csirke
- húsételek