8 isteni, szerencsehozó étel szilveszterre: a legfinomabb receptek
A babona szerint nem mindegy, hogy mi kerül szilveszterkor és újévkor az asztalra. Ha ezeket az ételeket eszed, jólét és egészség vár rád.

malacsult
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Malacsült, kocsonya, lencse és pezsgő: ezek nélkül elképzelhetetlen a szilveszteri és az újévi asztal. Az óévbúcsúztatóhoz számos hagyomány kapcsolódik, ezeknek nagy része az étkezéssel függ össze. Ha biztosra akarsz menni, feltétlenül kerüld a szárnyasokat, hiszen azok elkaparják a szerencsét. Érdekes megjegyezni, hogy míg nálunk a hal tiltólistán szerepel, addig más országban a sok pikkelye miatt pénzhozó állatként tartják számon. Sertés viszont minden formában és mennyiségben kerülhet az ünnepi asztalra. 

A hüvelyesek, a káposztafélék is népszerűek az év fordulóján. Ezek mind a gazdagságot, a jólétet szimbolizálják, akárcsak az apró magvak. Így a mákos sütik is jól jönnek, sőt, mazsolás, szőlős finomságokról is érdemes gondoskodni. A sós sütikről nem beszélve, hisz azok jól felszívják az alkoholt. Még a legegyszerűbb pogácsát is elkészítheted az alkalomhoz illően. Ha biztosra akarsz menni, ebből az összeállításból az utolsó pillanatban is válogathatsz. Kattints a képek alatti szövegben a linkre a pontos receptért.

Ezt is szeretjük