8 szerencsehozó szilveszteri étel: ezekkel várd az új esztendőt
A babona szerint nem mindegy, hogy mit eszünk az esztendő utolsó és az év első napján. Csupa szerencsehozó fogást válogattunk össze, amelyek ráadásul nagyon finomak is.

malacsult-szilveszter
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szilveszterhez és az újévhez rengeteg gasztrobabona kapcsolódik. Közülük több évtizedek, évszázadok óta jelen van és öröklődik nemzedékről nemzedékre. Őseink úgy tartották, az  év első napján fogyasztott ételek kihatnak a következő év termésére, így a család jólétére is. Az sem mindegy, hogy mikor mit eszünk. A csirkét az esztendő utolsó napján még bátran fogyaszthatjuk, ám újévkor tiltólistás étel, mivel a hiedelem szerint elkaparja a szerencsénket. 

A disznóhús fogyasztása szinte kötelező, mivel az segít kitúrni a szerencsét. Épp ezért sok helyen elképzelhetetlen az évbúcsúztató a különféle sertéshúsok, malacsültek nélkül. Halat enni ugyanakkor nem ajánlott, mivel azzal elúszhat a szerencse. A káposztával, a babbal, a lencsével is pénz áll a házhoz.

Szerencsehozó szilveszteri ételek receptekkel

A különféle hidegtálak, sültek mellett a sós és édes süitkről se feledkezzünk meg! A szerencsehozó pogácsa, a mákos, a diós és a mazsolás sütemények is kelendőek szilveszter és újév napján. Ha még nem tudod, mivel lepd meg a vendégeket, vagy mit vigyél magaddal a bulira, itt biztosan találsz ötleteket!

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük