4 szerelemhozó étel

Négy varázserővel bíró recepttel szolgálunk neked az év utolsó napjára. A babona szerint elhozzák neked a szerelmet, de vágyfokozónak is kitűnőek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szilveszter nemcsak a partik ideje - arra is remek alkalom, hogy egy picit előre is nézz. Ezt tették a régiek is, amikor gombócba főzött nevekből próbálták kitalálni, milyen férfit hoz az új év.

11 tűzforró kellék a tökéletes éjszakához

Nézegess képeket!

Elolvasom

Tégy egy lépéssel többet. Az alábbi ételek - legalábbis a babonák szerint - szerelmet hoznak. Az alma és a gránátalma régóta a szerelem szimbóluma.

Ha pedig nem varázsolni szeretnél, hanem újjáéleszteni a szenvedélyt, akkor vágyfokozó receptjeinkkel megfőzheted a párod.

Szerelemhozó finomságok

Sült alma

Hozzávalók:

  • 4 alma
  • két evőkanál vaj
  • 1-2 evőkanál cukor
  • őrölt fahéj
  • vaníliafagylalt

Az almákat hámozd meg, majd szeleteld fel. Kevés vajon kezdd el pirítani őket, majd öt perc elteltével, ha már egy kicsit megpirultak, szórd a serpenyőbe a cukrot.

Egy picit hagyd megolvadni, majd ezután forgasd össze az almával. Szórd meg a fahéjjal. Ha vékony karamellréteg képződött az almaszeleteken, akkor kész. Szedd kis adagokban tányérra, és tegyél mellé egy gombóc vaníliafagyit, amit megszórhatsz egy kis fahéjjal. 

Gránátalmás szörbet

Hozzávalók:

  • 2 gránátalma
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 5 cent Grand Marnier

Az egyik gránátalmát pucold meg, majd passzírozd át, hogy megszabadulj az apró, fehér magoktól. A cukrot főzd fel a vízzel, majd öntsd bele az átpasszírozott gránátalmát és a citrom levét, majd ezt a keveréket fagyaszd le. Ha már majdnem szilárd, akkor turmixgépben keverd össze a tejszínnel és a likőrrel. A másik gránátalma magjait keverd bele a szörbetbe, és már kész is.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Vágyfokozó fogások

Fügés lazacsaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg mozzarella
  • 5 szem érett füge
  • 4 szelet füstölt lazac
  • olívaolaj
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál akácméz
  • só, bors

A mozzarellát és a lazacot csíkozd fel, a fügét vágd cikkekre. Az ecetet, a mézet, az olívaolajat keverd el a sóval és a borssal. Az öntettel locsold meg az összekevert hozzávalókat.

Még több forró receptre vágysz? Akkor válogass kedvedre 37 vágyfokozó ételünkből.

Vajas fekete kagyló

Hozzávalók

  • 50 dkg fekete kagyló héjában
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kis hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj

Készítsd el a mártást. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd a hagymát vágd szintén egészen apróra.

Aprítsd fel a petrezselymet is. A citromlevet, az olívaolajat, a hagymát és a petrezselymet keverd össze. A kagylót dobd lobogó, forró vízbe, és főzd öt percig.

Azokat, melyek nem nyíltak ki, dobd ki. A többit pucold meg, és tegyél el néhány ép kagylóhéjat a tálaláshoz. A kagyló húsát a vajon forgasd át, majd melegen szedd tányérra, tegyél mellé egy kis öntetet, és friss bagettel kínáld.

Ezt is szeretjük