4 szerelemhozó étel
Négy varázserővel bíró recepttel szolgálunk neked az év utolsó napjára. A babona szerint elhozzák neked a szerelmet, de vágyfokozónak is kitűnőek.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szilveszter nemcsak a partik ideje - arra is remek alkalom, hogy egy picit előre is nézz. Ezt tették a régiek is, amikor gombócba főzött nevekből próbálták kitalálni, milyen férfit hoz az új év.

Tégy egy lépéssel többet. Az alábbi ételek - legalábbis a babonák szerint - szerelmet hoznak. Az alma és a gránátalma régóta a szerelem szimbóluma.

Ha pedig nem varázsolni szeretnél, hanem újjáéleszteni a szenvedélyt, akkor vágyfokozó receptjeinkkel megfőzheted a párod.

Szerelemhozó finomságok

Sült alma

Hozzávalók:

  • 4 alma
  • két evőkanál vaj
  • 1-2 evőkanál cukor
  • őrölt fahéj
  • vaníliafagylalt

Az almákat hámozd meg, majd szeleteld fel. Kevés vajon kezdd el pirítani őket, majd öt perc elteltével, ha már egy kicsit megpirultak, szórd a serpenyőbe a cukrot.

Egy picit hagyd megolvadni, majd ezután forgasd össze az almával. Szórd meg a fahéjjal. Ha vékony karamellréteg képződött az almaszeleteken, akkor kész. Szedd kis adagokban tányérra, és tegyél mellé egy gombóc vaníliafagyit, amit megszórhatsz egy kis fahéjjal. 

Gránátalmás szörbet

Hozzávalók:

  • 2 gránátalma
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 5 cent Grand Marnier

Az egyik gránátalmát pucold meg, majd passzírozd át, hogy megszabadulj az apró, fehér magoktól. A cukrot főzd fel a vízzel, majd öntsd bele az átpasszírozott gránátalmát és a citrom levét, majd ezt a keveréket fagyaszd le. Ha már majdnem szilárd, akkor turmixgépben keverd össze a tejszínnel és a likőrrel. A másik gránátalma magjait keverd bele a szörbetbe, és már kész is.

Vágyfokozó fogások

Fügés lazacsaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg mozzarella
  • 5 szem érett füge
  • 4 szelet füstölt lazac
  • olívaolaj
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál akácméz
  • só, bors

A mozzarellát és a lazacot csíkozd fel, a fügét vágd cikkekre. Az ecetet, a mézet, az olívaolajat keverd el a sóval és a borssal. Az öntettel locsold meg az összekevert hozzávalókat.

Még több forró receptre vágysz? Akkor válogass kedvedre 37 vágyfokozó ételünkből.

Vajas fekete kagyló

Hozzávalók

  • 50 dkg fekete kagyló héjában
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kis hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj

Készítsd el a mártást. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd a hagymát vágd szintén egészen apróra.

Aprítsd fel a petrezselymet is. A citromlevet, az olívaolajat, a hagymát és a petrezselymet keverd össze. A kagylót dobd lobogó, forró vízbe, és főzd öt percig.

Azokat, melyek nem nyíltak ki, dobd ki. A többit pucold meg, és tegyél el néhány ép kagylóhéjat a tálaláshoz. A kagyló húsát a vajon forgasd át, majd melegen szedd tányérra, tegyél mellé egy kis öntetet, és friss bagettel kínáld.

Blog.hu ajánló