Ropogós, szeletekre vágott krumpli sütőben sütve: fantasztikus ötlet
Ez a sült krumpli pofonegyszerű, mégsem a megszokott. Máskor is követelni fogják tőled.

beauty and style

Top olvasott cikkek
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Mi illene jobban a hétvégi tepsis, rántott vagy grillezett húsokhoz, mint a sült krumpli? Hagyd ezúttal a hagyományos módszert, próbáld ki így! Sokkal jobban fogy majd, mint az olajban sült krumpli. Ha szeretnél, a szeletek közé pakolhatsz hagymakarikát, bacont, a tetejére pedig szórhatsz sajtot.
Szeletekre vágott sült krumpli
Hozzávalók:
- 8 db közepes krumpli
- 3 ág petrezselyem
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd fel vékonyra, körülbelül két milliméter vastag szeletekre. Állítsd a krumplikat egy vajjal kikent, kör alakú tepsibe, kicsit megdöntve. Az olajat keverd össze zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, és locsold meg vele a szeleteket.
Told előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd pirosra, ropogósra körülbelül 45-50 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával.

Még több recept