Szedres pite linzertésztából
A jó linzertészta sok édesség alapja, szedres piteként is tökéletesen funkcionál.
Linzert készíteni nem nehéz, de elrontani sem, és akkor lőttek az omlós sütinek, azonban néhány trükkel biztos lehetsz benne, hogy ez nem fordul elő.
A savanykás szeder az édes tésztával kiegészítve igazi abbahagyhatatlan édesség.
Szedres pite linzertésztával
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 60 dkg szeder
- 5 dkg cukor
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Egy tálkába tedd be a lisztet, a vajat, a porcukrot, majd szedd ketté a tojást, és add a liszthez a sárgáját. Ezután gyors mozdulatokkal keverd össze őket, közben add hozzá a vaníliás cukrot, és reszelj bele egy kis citromhéjat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha összeállt tésztává, tedd félre egy órára pihenni, majd nyújtsd ki, és vágd körbe úgy, hogy beférjen egy tortaformába. Ha marad belőle, vágd le, az lesz majd a tetején, mint díszítés. Ezután süsd félkészre 175 fokon. Amíg sül, a tojásfehérjét verd fel, add hozzá a cukrot, két evőkanálnyi lisztet, valamint a szedret. Ha elkészültél vele, egyengesd el a tészta tetején, vágd rá a maradék tésztát, majd az egészet dugd vissza a sütőbe, amíg át nem sül.
Még több gyümölcsös desszert!
Édességek, melyeknek képtelenség ellenállni.
OLVASD EL EZT IS!
- méz
- sütemény
Mézédes török finomság - Így készül a baklava
- lekvár
- édességek
Isteni császármorzsa édes nyári lekvárokkal
- csokoládé
- strand