Tejszínes, mascarponés piskóta szederrel és ribizlivel: pillekönnyű, krémes torta
Ez a piskóta duplán gyümölcsös, a tésztába és a töltelékbe is kerül szeder, valamint ribizli.

Tejszínes, mascarponés piskóta szederrel és ribizlivel: pillekönnyű, krémes torta
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

Nőies ruhák 2019-re, magyar tervezőktől: mi már tudjuk, mi lesz a tavaszi divat »

5 egyszerű arcizomtorna, amitől sima és feszes lesz a bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pihe-puha piskóta, nyári gyümölcsök és lágy, tejszínes, mascarponés krém: jól hangzik, ugye? Ebben a réteges tortában csodás harmóniát alkotnak. Ha így készíted a piskótát, nem fog vele meggyűlni a bajod. A mascarponés krém állaga remek, az íze csodás, és nem túl édes. Remek lezárása egy hétvégi, közös étkezésnek. 

Szedres-ribizlis piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

Piskótához

  • 15 dkg szeder
  • 10 dkg ribizli
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál forró víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg szeder
  • 10 dkg ribizli
  • 8 dkg cukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatinfix
Recept idők

Elkészítés:

Üsd a tojásokat egy tálba, add hozzá a cukrot és a vaníliát. Robotgéppel kezdd habosítani, majd rakj hozzá egy evőkanál forró vizet. Verd még néhány percig, amikor már jó habos, forgasd hozzá több részletben a sütőporral vegyített lisztet, majd a gyümölcsöket. Ekkor már csak fakanállal dolgozz, és ügyelj, hogy a habot ne törd meg. Egyengesd a masszát egy közepes méretű tortaformába, majd előmelegített sütőben, 160 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt. Ha a tűpróba során üresen húzod ki a sütibe szúrt tűt vagy fogvájót, vedd ki a piskótát a sütőből, és hagyd kihűlni. 
 

Közben készítsd el a krémet. A habtejszínt verd kemény habbá a zselatinfixszel és a cukorral, majd keverd hozzá a mascarponét. A kihűlt piskótát vágd ketté, kend meg a krémmel, és a tetejéről, valamint az oldaláról se feledkezz meg! Díszítsd a maradék gyümölccsel! 

Ezt is szeretjük