Házi szárított paradicsom: sütőben és a napon is aszalhatod
Otthon a bolti ár töredékéért elkészítheted a szárított paradicsomot, és a legváltozatosabban felhasználhatod egész évben.

aszalt-paradicsom
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szárított paradicsom ínyenccé teszi a legegyszerűbb ételeket is. Tökéletes tésztákhoz, salátákba, kelt vagy leveles sütikbe, de szendvicsre is kiváló. Választhatod a legősibb technikát, a napon szárítást, az olaszok évszázadok óta így készítik, majd teszik el télire. Számolj azzal, hogy a szárítás során a paradicsom eredeti tömegének 88-93%-át is elveszítheti.

Szárított paradicsom

Hozzávalók:

  • 5 kg paradicsom
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot mosd meg alaposan, csumázd ki, majd szeleteld fel. Dobj rá kevés sót, rozmaringot, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tálcára. Rakd napos helyre, érdemes hálóval is lefedni, hogy ne érje szennyeződés. Aszald addig, amíg szárazzá, zörgőssé nem válik. Időjárástól függően ez akár négy nap, de két hét is lehet. Esténként vidd száraz helyre. 


Ha a régimódi módszer túl időigényesnek tűnik, akkor tedd a paradicsomdarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe. Aszald 100 fokon három órán át, majd 80 fokon még három óráig. Ha kihűl, olívaolajban is elteheted.
Még a házi kenyeret is feldobhatod aszalt paradicsommal. Önmagában és megkenve is isteni.  

Ezt is szeretjük