Így lesz igazán szaftos a bácskai rizses hús: néhány trükkel neked is tökéletes lesz
A bácskai rizses hús egyszerűnek tűnik, mégsem mindig könnyű finomat főzni belőle.

- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »
- Az 53 éves Jennifer Lopez ezzel az edzéssel tartja magát csúcsformában: 30 perc kőkemény torna a személyi edzőjével »
- Segítenek, ha pár nappal késleltetnéd a hajmosást, felfrissítik a frizurát: kíméletesebb szárazsamponok árakkal »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- 100-an sem lakják a magyar falut, pedig mesébe illik: 8 parányi település, ahol elrepül a hétvége
A tökéletes bácskai rizses hús titka, hogy megfelelően szaftos legyen, ugyanakkor mégse ússzon a lében. Legjobb hozzá a sertéslapocka, a zöldségek közül pedig nemcsak a paprika és a paradicsom, hanem a répa is kihagyhatatlan belőle.
Szaftos bácskai rizses hús
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertéslapocka
- 25 dkg rizs
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 1 hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A húst kockázd fel, sózd, borsozd, és tedd félre. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. Egy fazékban olvaszd fel a zsírt, dobd rá először a hagymát, dinszteld üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát is, és együtt kevergesd egy-két percig. Ekkor dobd rá a húst, kevergetve süsd fehéredésig, majd húzd le tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, a felszeletelt paprikát, paradicsomot, és tedd vissza a tűzre, hogy együtt süljenek. Néhány perc múlva jöhet még hozzá az apróra vágott répa is. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, adj hozzá még óvatosan sót, borsot és őrölt köményt, és lassú tűzön egy óra alatt főzd össze. Az utolsó húsz percben add hozzá a rizst is, hogy a szaftban puhuljon meg. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Roppanós kovászos uborkával tálalva a legfinomabb: egy videót is mutatunk, amely alapján könnyen elkészítheted.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept