Így készül a sváb pannakuka: a mini palacsintákat leves után, második fogásként kínálják
A sváb palacsinta vagyis a pannakuka egy tartalmas leves után tökéletes második fogás.
Bár a sváb mini palacsinta, a pannakuka sütőporos tésztából is készülhet, ha kicsit több időd van, érdemesebb ezt a puha, foszlós, élesztős változatot kipróbálni. Az amerikai palacsintához és a tarkedlihez hasonló kis lepényeket porcukorral és házi lekvárral tálald.
Sváb palacsinta pannakuka
Hozzávalók 25 darabhoz
- 50 dkg liszt
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 2.5 dkg élesztő
- 2 tojás
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A langyos tejet keverd el egy evőkanál cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át, add hozzá a maradék cukrot, a tojást, egy csipet sót és az élesztős tejet, és dolgozd jól össze. Letakarva pihentesd 15 percig. A kelesztési idő végén serpenyőben hevíts olajat. Evőkanállal szaggasd bele a tésztát, és oldalanként két-három perc alatt süsd a palacsintákat pirosra.
Sütőtökös keksz csokidarabkákkal: puha és szaftos a tésztája
Ez az aromás fűszerekkel készülő puha sütőtökös keksz a legújabb kedvenced lesz: a csoki kötelező bele!
ElolvasomTényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: KitchenM / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- csirkeaprólék
Aranysárga sváb májgaluskaleves: zöldségek és csirkeaprólék az alapja
- krumpli
- vegetáriánus