Pufi, bögrés amerikai palacsinta: a jól bevált alaprecept a palacsintanapra
A ripsz-ropsz összedobható, puha amerikai palacsinta titka a sütőporban rejlik.

Pufi, bögrés amerikai palacsinta: a jól bevált alaprecept a palacsintanapra
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most már a világ számos országában rendezik meg húshagyókedden a palacsintanapot. Ünnepeld meg te is ezzel a csábító édességgel! Az amerikai palacsinta kisebb és vastagabb, mint a miénk, és legtöbbször gyümölccsel, szósszal, lekvárral, juharsziruppal vagy vajjal tálalják. A sütőportól finom puha, lágy lesz a tésztája. Míg mi elsősorban desszertként kínáljuk, addig az amerikaiak reggelire fogyasztják.

Amerikai palacsinta alaprecept

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 3 teáskanál olvasztott vaj
  • 1 db nagy tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot. Add hozzá a tejet, a tojást és az olvasztott, de nem meleg vajat, majd robotgéppel dolgozd simára a masszát. Akkor jó, ha a tészta sűrű, lágy. Ha szükséges, hígítsd tejjel, vagy sűrítsd liszttel.
 

Egy serpenyőben forrósíts fel kevés olajat, majd csorgass bele körülbelül fél merőkanál tésztát. Süsd kis lángon a palacsintát körülbelül egy percig - amikor buborékok jelennek meg a tetején, határozott mozdulattal fordítsd meg, és süsd aranybarnára a másik oldalát is. Egyszerre legalább két-három palacsintát tudsz sütni. Pakold a tésztákat egymásra, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük