Pufi, bögrés amerikai palacsinta: a jól bevált alaprecept a palacsintanapra
A ripsz-ropsz összedobható, puha amerikai palacsinta titka a sütőporban rejlik.
![Amerikai palacsinta alaprecept](https://kep.index.hu/1/0/1939/19397/193977/19397752_878fe7d7ff2d0665fbe0adf3a6c10c24_wm.jpg)
Most már a világ számos országában rendezik meg húshagyókedden a palacsintanapot. Ünnepeld meg te is ezzel a csábító édességgel! Az amerikai palacsinta kisebb és vastagabb, mint a miénk, és legtöbbször gyümölccsel, szósszal, lekvárral, juharsziruppal vagy vajjal tálalják. A sütőportól finom puha, lágy lesz a tésztája. Míg mi elsősorban desszertként kínáljuk, addig az amerikaiak reggelire fogyasztják.
Amerikai palacsinta alaprecept
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 bögre tej
- 1 bögre liszt
- 3 teáskanál olvasztott vaj
- 1 db nagy tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Keverd össze egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot. Add hozzá a tejet, a tojást és az olvasztott, de nem meleg vajat, majd robotgéppel dolgozd simára a masszát. Akkor jó, ha a tészta sűrű, lágy. Ha szükséges, hígítsd tejjel, vagy sűrítsd liszttel.
Egy serpenyőben forrósíts fel kevés olajat, majd csorgass bele körülbelül fél merőkanál tésztát. Süsd kis lángon a palacsintát körülbelül egy percig - amikor buborékok jelennek meg a tetején, határozott mozdulattal fordítsd meg, és süsd aranybarnára a másik oldalát is. Egyszerre legalább két-három palacsintát tudsz sütni. Pakold a tésztákat egymásra, és már tálalhatod is.
![](https://kep.index.hu/1/0/1939/19397/193978/19397810_96f31d52819aa07b707339775a366dbb_wm.jpg)
Még több recept