Az igazi sváb kovászos uborka: kenyér helyett ez kell hozzá
Kezdődik a szezon! A sváb kovászos uborka három nap múlva finom ropogós lesz.

Az igazi sváb kovászos uborka: kenyér helyett ez kell hozzá
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sváb kovászos uborka szinte ugyanúgy készül, mint a hagyományos, csak a savanyításhoz kenyér helyett nyers krumplit használj. Lehetőleg nagy melegben fogj hozzá a kovászoláshoz. Két-három nap múlva már tökéletes lesz. Amikor megbontasz egy üveggel, rakd is el a következő adagot, hisz rendkívül kapós. A levét kortyolgasd el, kiváló hűsítő.

Hozzávalók 50 decihez:

  • 3 kg uborka
  • 3 l víz
  • 3 evőkanál só
  • 2 csokor kapor
  • 2 db krumpli
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • mustármag
  • torma
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő egy ötliteres üveget, a sót langyos vízben oldd fel. Az uborkákat mosd meg jól, a végeket vágd le, hosszában be is metszheted.
Rakj az üvegbe egy sor felkarikázott krumplit, arra kaprot, majd pakold bele szorosan egymás mellé a megtisztított uborkákat. Szórj bele borsot, mustármagot, fokhagymát, tehetsz hozzá tormát, és a tetejére rakd a maradék krumplit. Erre jön még egy réteg kapor. Öntsd rá a sós vizet, és fedd le kistányérral. Érleld meleg, napos helyen három napig, majd szűrd le, és tárold hideg helyen.

Ezt is szeretjük