Az igazi sváb kovászos uborka: kenyér helyett ez kell hozzá
Kezdődik a szezon! A sváb kovászos uborka három nap múlva finom ropogós lesz.


- Erre figyelj, ha vízálló sminket használsz: a felrakása és a lemosása is igényel pár apró trükköt »
- Nem csak szépít, relaxáláshoz is tökéletes az aromafürdő: percek alatt ellazít, és a bőrnek is jót tesz »
- Sokáig újszerűek maradnak a legkényesebb ruhaanyagok, ha jól bánsz velük: a selyem és a gyapjú is meghálálja a törődést »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A sváb kovászos uborka szinte ugyanúgy készül, mint a hagyományos, csak a savanyításhoz kenyér helyett nyers krumplit használj. Lehetőleg nagy melegben fogj hozzá a kovászoláshoz. Két-három nap múlva már tökéletes lesz. Amikor megbontasz egy üveggel, rakd is el a következő adagot, hisz rendkívül kapós. A levét kortyolgasd el, kiváló hűsítő.
Sváb kovászos uborka
Hozzávalók 50 decihez:
- 3 kg uborka
- 3 l víz
- 3 evőkanál só
- 2 csokor kapor
- 2 db krumpli
- 1 fej fokhagyma
- bors
- mustármag
- torma
Elkészítés:
Készíts elő egy ötliteres üveget, a sót langyos vízben oldd fel. Az uborkákat mosd meg jól, a végeket vágd le, hosszában be is metszheted.
Rakj az üvegbe egy sor felkarikázott krumplit, arra kaprot, majd pakold bele szorosan egymás mellé a megtisztított uborkákat. Szórj bele borsot, mustármagot, fokhagymát, tehetsz hozzá tormát, és a tetejére rakd a maradék krumplit. Erre jön még egy réteg kapor. Öntsd rá a sós vizet, és fedd le kistányérral. Érleld meleg, napos helyen három napig, majd szűrd le, és tárold hideg helyen.

Még több recept