Az igazi sváb kovászos uborka: kenyér helyett ez kell hozzá
Kezdődik a szezon! A sváb kovászos uborka három nap múlva finom ropogós lesz.
A sváb kovászos uborka szinte ugyanúgy készül, mint a hagyományos, csak a savanyításhoz kenyér helyett nyers krumplit használj. Lehetőleg nagy melegben fogj hozzá a kovászoláshoz. Két-három nap múlva már tökéletes lesz. Amikor megbontasz egy üveggel, rakd is el a következő adagot, hisz rendkívül kapós. A levét kortyolgasd el, kiváló hűsítő.
Sváb kovászos uborka
Hozzávalók 50 decihez
- 3 kg uborka
- 3 l víz
- 3 evőkanál só
- 2 csokor kapor
- 2 db krumpli
- 1 fej fokhagyma
- bors
- mustármag
- torma
Elkészítés:
Készíts elő egy ötliteres üveget, a sót langyos vízben oldd fel. Az uborkákat mosd meg jól, a végeket vágd le, hosszában be is metszheted.
Rakj az üvegbe egy sor felkarikázott krumplit, arra kaprot, majd pakold bele szorosan egymás mellé a megtisztított uborkákat. Szórj bele borsot, mustármagot, fokhagymát, tehetsz hozzá tormát, és a tetejére rakd a maradék krumplit. Erre jön még egy réteg kapor. Öntsd rá a sós vizet, és fedd le kistányérral. Érleld meleg, napos helyen három napig, majd szűrd le, és tárold hideg helyen.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció