Az igazi sváb kovászos uborka: kenyér helyett ez kell hozzá

Kezdődik a szezon! A sváb kovászos uborka három nap múlva finom ropogós lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sváb kovászos uborka szinte ugyanúgy készül, mint a hagyományos, csak a savanyításhoz kenyér helyett nyers krumplit használj. Lehetőleg nagy melegben fogj hozzá a kovászoláshoz. Két-három nap múlva már tökéletes lesz. Amikor megbontasz egy üveggel, rakd is el a következő adagot, hisz rendkívül kapós. A levét kortyolgasd el, kiváló hűsítő.

svab-kovaszos-uborka

Sváb kovászos uborka

Hozzávalók 50 decihez

  • 3 kg uborka
  • 3 l víz
  • 3 evőkanál
  • 2 csokor kapor
  • 2 db krumpli
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • mustármag
  • torma
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő egy ötliteres üveget, a sót langyos vízben oldd fel. Az uborkákat mosd meg jól, a végeket vágd le, hosszában be is metszheted.
Rakj az üvegbe egy sor felkarikázott krumplit, arra kaprot, majd pakold bele szorosan egymás mellé a megtisztított uborkákat. Szórj bele borsot, mustármagot, fokhagymát, tehetsz hozzá tormát, és a tetejére rakd a maradék krumplit. Erre jön még egy réteg kapor. Öntsd rá a sós vizet, és fedd le kistányérral. Érleld meleg, napos helyen három napig, majd szűrd le, és tárold hideg helyen.

kovaszos-uborka-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük