Mennyei sütőtökös rizottó zsályával bolondítva: így lesz igazán krémes
A krémes rizottó sütőtökkel készítve is ellenállhatatlan. Fűszerezd bátran ízlés szerint!

- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Az észak-olaszok híres egytálétele, a rizottó akkor tökéletes, ha az állaga folyékony, kására emlékeztető. Ezt speciális, magas keményítőtartalmú, nehezen szétfővő rizottórizs felhasználásával tudod elérni. Fontos, hogy a rizottót nem lehet a tűzön magára hagyni, mert a folyadékot fokozatosan kell hozzáadagolni, és közben folyamatos kevergetést igényel, különben leragad, elszíneződik.
Sütőtökös rizottó
Hozzávalók
- 50 dkg sült tök
- 4 dl alaplé
- 3 zsályalevél
- 2 evőkanál parmezán
- 1 bögre rizottórizs
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl édes fehérbor
- 1 evőkanál mascarpone
- 1 teáskanál morzsolt rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 csipet sáfrány
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Első lépésként süsd meg a tököt. Ehhez szeleteld tetszés szerinti darabokra, tedd alufóliával kibélelt tepsibe, és letakarva told 200 fokra előmelegített sütőbe. Tíz perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd további ötven percig, amíg megpuhul. Ha kész, hagyd egy kicsit kihűlni, kanalazd ki a héjából, néhány darabot tegyél félre, a többit pedig pürésítsd turmixgépben.
Amíg a tök sül, állj neki a rizottónak. Olívaolajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát. Amikor már puha, add hozzá a fokhagymát és a rizst, kevergesd néhány percig, majd öntsd fel a borral. Amikor a bort már magába szívta, folyamatosan kevergetve, fokozatosan adagold hozzá az alaplevet is. Fűszerezd rozmaringgal, kakukkfűvel, sáfránnyal, sóval és borssal. Amikor már majdnem puha, kanalazd bele a tökpürét és a mascarponét, ízlés szerint adj még hozzá a fűszerekből, és forrald össze. A végén serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, néhány perc alatt futtasd meg rajta a zsályaleveleket és a kimaradt tökkockákat, és ezzel díszítsd az adagok tetejét. Reszelt parmezánnal megszórva tálald.
A céklás rizottó szintén télies hangulatú, színes, vitamindús és nagyon finom fogás. Ne spórold le róla a feta sajtot!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept