Sütőtökös rakott krumpli: fűszeres darált hússal még laktatóbb

Ha nem szereted az egyhangúságot, ősszel készítsd a rakott krumplit sütőtökkel!

sutotokos-rakott-krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges, zamatos sütőtököt nem tudjuk megunni. Kiváló önmagában, de jó édesen, sósan, fűszeresen is. Kísérletezz vele kedvedre, mert sokféle ételbe illik, így még a rakott krumpliba is tökéletes. A rétegek közé darált hús és tejszínes, tejfölös szósz, a tetejére pedig sajt kerül. Szaftos, laktató, és az ízek csodás harmóniát alkotnak. 

Sütőtökös rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg sütőtök
  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg darált hús
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 csokor friss petrezselyem
  • bors
  • olaj
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosban hevítsd fel az olajat, és rakd bele az apróra vágott hagymát. Dinszteld meg, majd mehet rá a darált hús, és fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával. Önts hozzá kevés vizet, és párold 15 percig. A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd vékony karikákra. A sütőtököt kockázd fel, vagy szeld fel ízlés szerint. 
 

Egy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a zöldségeket. A rétegek közé rakd a fűszeres darált húst. A tejszínt és a tejfölt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval, majd öntsd a zöldségekre. A tetejére reszelj sajtot, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 45-50 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, takard le fóliával. Amikor a krumpli és a tök is puha, kiveheted a sütőből. Petrezselyemmel megszórva kínáld. 
A rakott krumplit padlizsánnal is feldobhatod. Jó szaftosan, virslivel rétegezve is. 

Ezt is szeretjük