Illatos és fűszeres sütőtökkrémleves
Pirított magvakkal lesz a legfinomabb!
Egy adag frissen főtt, gőzölgő krémleves mindig jólesik.

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Természetes anti-aging fegyver: ha nem bízol a retinolban, próbáld ki a bakuchiolt »

Házi, heggyógyító olajkeverék striák és pattanásfoltok ellen: nyomuk sem marad »

Piszkosul szexi a 49 éves Naomi Campbell és a 22 éves Bella Hadid az új Calvin Klein kampányban: nem látszik a korkülönbség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jellegzetes ízű és színű sütőtökkrémleves pompás előétel vagy akár remek uzsonna is lehet, egészséges, frissen pirított tökmaggal pedig tényleg nagyon finom.

A tökmag mellett remek kísérője lehet egy kis frissen reszelt parmezán, vagy pedig egy szelet pirítós, némi fokhagymával és ráolvasztott sajttal

Sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök, pucolva, kockázva
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 liter zöldségalaplé - kockából is jó
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl zsíros tejszín
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Ha a tök előkészítésével végeztél, pucold meg a hagymát is, kockázd apróra, majd egy alkalmas edényben kezdd el olvasztani a vajat. Ha kellőképpen megolvadt, dinszteld meg rajta a hagymát. Amikor már szép üveges, keverd hozzá a sütőtököt, sózd kedvednek megfelelően, majd öntsd fel az alaplével, fedd le, és kis lángon főzd puhára. 

Miután szépen megpuhult, keverd hozzá a borsot és a szerecsendiót, majd a tejszínt is, és egy botmixerrel varázsold homogén krémmé az egészet. Ha már krémes, kész is vagy, kóstold meg, ha hiányzik belőle valami, akkor még ízesítsd utólag, és már tálalhatod is.

A legfinomabb ételek sütőtökből

Ezerféleképp felhasználhatod a sütőtököt, a faragás mellett a főzésnél is, összeszedtük a legjobb példákat.

Ezt is szeretjük