Illatos és fűszeres sütőtökkrémleves

Pirított magvakkal lesz a legfinomabb!

Egy adag frissen főtt, gőzölgő krémleves mindig jólesik.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jellegzetes ízű és színű sütőtökkrémleves pompás előétel vagy akár remek uzsonna is lehet, egészséges, frissen pirított tökmaggal pedig tényleg nagyon finom.

A tökmag mellett remek kísérője lehet egy kis frissen reszelt parmezán, vagy pedig egy szelet pirítós, némi fokhagymával és ráolvasztott sajttal

Sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök, pucolva, kockázva
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 liter zöldségalaplé - kockából is jó
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl zsíros tejszín
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Ha a tök előkészítésével végeztél, pucold meg a hagymát is, kockázd apróra, majd egy alkalmas edényben kezdd el olvasztani a vajat. Ha kellőképpen megolvadt, dinszteld meg rajta a hagymát. Amikor már szép üveges, keverd hozzá a sütőtököt, sózd kedvednek megfelelően, majd öntsd fel az alaplével, fedd le, és kis lángon főzd puhára. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Miután szépen megpuhult, keverd hozzá a borsot és a szerecsendiót, majd a tejszínt is, és egy botmixerrel varázsold homogén krémmé az egészet. Ha már krémes, kész is vagy, kóstold meg, ha hiányzik belőle valami, akkor még ízesítsd utólag, és már tálalhatod is.

A legfinomabb ételek sütőtökből

Ezerféleképp felhasználhatod a sütőtököt, a faragás mellett a főzésnél is, összeszedtük a legjobb példákat.

Recept és képek! A 7 legfinomabb étel sütőtökkel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük