Gyors és elronthatatlan almatorta
35 perc alatt kész!
Ha hideg, akkor almás desszert, ez szinte biztos, ahogy az is, hogy ez a torta sikerülni fog!

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb karcsúsító blézerek a szezonban: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

6 frufru, aminél nincs nőiesebb: legendás szépségű nők viselték »

Így mutatja meg az arcforma, hogy milyen szemüveg passzol hozzá: ezeket az arányokat figyeld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó almatortához nem kell más, csak egy gyorsan összedobható tészta, egy adag finom, némi fahéjjal megbolondított vaníliapuding és persze az elmaradhatatlan gyümölcs.

Úgy is elkészítheted, hogy először megsütöd a tésztát majdnem teljesen, utána pakolod rá a többieket, és még öt-tíz percre visszatolod a sütőbe.

Gyors almatorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 + 4 dkg cukor
  • 2 alma
  • 2 tojás
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az öt deka cukrot keverd simára az egyik tojással, majd szitáld hozzájuk a lisztet és a sütőport, valamint egy csipet sót, és keverd az egészet homogén masszává. Ha ezzel megvagy, lisztezz ki egy magasabb falú tortaformát, majd egyengesd el benne a tésztát úgy, hogy a széleit kicsit húzd fel a forma oldalán. 

Az almát pucold meg, majd vágd egységes méretű szeletekre, egyenletesen helyezd el a tésztán, majd szórd meg őket a fahéjjal.

Ha mindezzel megvagy, készítsd el a pudingot a tejjel és a maradék cukorral, a csomagon leírtaknak megfelelően. 

A másik tojást verd fel, és keverd a pudinghoz. Ezután a pudingot egyengesd el a tésztán - a fele is elegendő lesz, a másik felét tedd külön a hűtőbe. Miután minden kész, már csak be kell tolnod az egészet a sütőbe, és 20-25 perc alatt készre sütni.

Mennyei krémes desszertek

Finomabbnál finomabb krémek finomabbnál finomabb süteményekben.

Ezt is szeretjük