Sütőben sült zöldségek friss fűszernövényekkel: finomak és energetizálnak
A fűszeres páctól finom szaftosak lesznek a sütőben sült zöldségek, melyek magukban fogyasztva is kiválóak, de köretként is tálalhatod.
Ennél egyszerűbb módja nincs is a köret készítésének. Pucold meg a zöldségeket, és rakd tepsibe, majd öntsd le fűszeres keverékkel. Nagyon ízletes lesz a végeredmény, és diéta alatt is eheted. Ha van lehetőséged, lila burgonyát is rakj a többi zöldség közé, még jobban feldobja a szín- és ízkavalkádot! A hozzávalókat variálhatod, csak arra ügyelj, hogy olyan zöldségeket válogass össze, amik nagyjából azonos idő alatt sülnek meg.
Sütőben sült zöldségek
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg kelbimbó
- 1 csokor spárga
- 2 db paprika
- 2 db édesburgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg jó alaposan, és vágd fel körülbelül egyenlő nagyságú darabokra. Öntsd egy tálba az olívaolajat, add hozzá a citromlét, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal.
Rendezd a zöldségeket egy nagyobb tepsibe, de ne zsúfold túl. Öntsd le a fűszeres keverékkel, kézzel kicsit forgasd össze, hogy mindenhova jusson olaj. Önthetsz még a zöldségekre kevés vizet is. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Félidőben forgasd át a zöldségeket. Amikor puhák, és kezdenek színesedni, kiveheted a sütőből.
Ha újítanál, szórj a zöldségekhez fahéjat! Nem a megszokott és nagyon finom lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció