Fűszeres karfiol sütőben sütve: egészséges, szénhidrátszegény köret
A sütőben sült karfiol pikáns ízesítéssel készül, és mindenki rajongani fog érte.
Egészséges és laktató köret a sütőben sült karfiol, így ideális lehet a rizs vagy a krumpli helyettesítésére. Ezt a változatot először fűszeres joghurtban kell megmártani, és utána elhelyezni a tepsiben.
Sütőben sült karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 4 dl görög joghurt
- 1 fej karfiol
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj + a sütéshez
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál currypor
- 1 mokkáskanál füstölt paprika
- 1 mokkáskanál kurkuma
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és folyóvíz alatt alaposan mosd meg. Itasd fel róla a nedvességet, és forgasd össze egy kevés sóval.
A joghurtot keverd össze a zúzott fokhagymával, egy evőkanál olívaolajjal, citromlével, a fűszerekkel és a borssal. A karfiolrózsákat mártsd bele ebbe a keverékbe, és sorakoztasd fel őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsolj rájuk még kevés olívaolajat, és 220 fokos sütőben húsz perc alatt süsd őket pirosra.
A krémes édesburgonya-püré is egészséges köret lehet.
Egészséges köretek a hét minden napjára: fogyókúrába is beillenek
Egészséges, kényeztető és gyorsan készülő köreteket hoztunk, a legtöbb annyira tartalmas, hogy önmagában is megállja a helyét.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció