Sütőben sült, fokhagymás csirkemáj krumplival: így lesz vajpuha a máj
Ha krumplival sütöd a fokhagymás csirkemájat, biztosan nem maradsz éhes.

csirkemaj-krumplival
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemáj kiváló fehérje- és vasforrás, mégsem kerül túl gyakran az asztalra. Pedig finomabbnál finomabb ételeket főzhetsz-süthetsz belőle, és még a pénztárcádat sem terheli meg. Rakj mellé krumplit, ne spórolj a fűszerekkel, és máris kész az igazi ínyenc étel. Ha a krumplit és a májat is előfőzöd, biztosan meg fognak puhulni a sütőben.

Sütőben sült csirkemáj krumplival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 50 dkg krumpli
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zöldhagyma
  • majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat alaposan nézd át, távolítsd el a hártyákat, az ereket, esetleg a rajta maradt epét, hogy biztosan ne legyen keserű. Mosd meg, a krumplit pucold meg, öblítsd le, karikázd fel, és főzd félpuhára 15 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és a krumpli levében főzd forrástól számítva öt percig.

 

Rétegezd a krumplit és a májat zsírral kikent tepsibe, közben szórd meg borssal, majoránnával, kis darabokra vágott vörös- és fokhagymával. A tetejére rakj aprítva a zöldhagyma szárából. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha a krumpli szép piros, és a máj belül homogén, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt sózd csak meg. 

Ízletes házi májkrémet sem bonyolult készíteni. Akár a maradék sült májat is felhasználhatod hozzá.   

Ezt is szeretjük