Sütőben sült, fokhagymás csirkemáj krumplival: így lesz vajpuha a máj
Ha krumplival sütöd a fokhagymás csirkemájat, biztosan nem maradsz éhes.

csirkemaj-krumplival
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemáj kiváló fehérje- és vasforrás, mégsem kerül túl gyakran az asztalra. Pedig finomabbnál finomabb ételeket főzhetsz-süthetsz belőle, és még a pénztárcádat sem terheli meg. Rakj mellé krumplit, ne spórolj a fűszerekkel, és máris kész az igazi ínyenc étel. Ha a krumplit és a májat is előfőzöd, biztosan meg fognak puhulni a sütőben.

Sütőben sült csirkemáj krumplival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 50 dkg krumpli
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zöldhagyma
  • majoranna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat alaposan nézd át, távolítsd el a hártyákat, az ereket, esetleg a rajta maradt epét, hogy biztosan ne legyen keserű. Mosd meg, a krumplit pucold meg, öblítsd le, karikázd fel, és főzd félpuhára 15 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és a krumpli levében főzd forrástól számítva öt percig.

 

Rétegezd a krumplit és a májat zsírral kikent tepsibe, közben szórd meg borssal, majoránnával, kis darabokra vágott vörös- és fokhagymával. A tetejére rakj aprítva a zöldhagyma szárából. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha a krumpli szép piros, és a máj belül homogén, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt sózd csak meg. 

Ízletes házi májkrémet sem bonyolult készíteni. Akár a maradék sült májat is felhasználhatod hozzá.   

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük