Sütőben sült, fokhagymás csirkemáj krumplival: így lesz vajpuha a máj
Ha krumplival sütöd a fokhagymás csirkemájat, biztosan nem maradsz éhes.

A csirkemáj kiváló fehérje- és vasforrás, mégsem kerül túl gyakran az asztalra. Pedig finomabbnál finomabb ételeket főzhetsz-süthetsz belőle, és még a pénztárcádat sem terheli meg. Rakj mellé krumplit, ne spórolj a fűszerekkel, és máris kész az igazi ínyenc étel. Ha a krumplit és a májat is előfőzöd, biztosan meg fognak puhulni a sütőben.
Sütőben sült csirkemáj krumplival
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemáj
- 50 dkg krumpli
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 szál zöldhagyma
- majoranna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 2 kávéskanál bors
- só
Elkészítés:
A májat alaposan nézd át, távolítsd el a hártyákat, az ereket, esetleg a rajta maradt epét, hogy biztosan ne legyen keserű. Mosd meg, a krumplit pucold meg, öblítsd le, karikázd fel, és főzd félpuhára 15 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és a krumpli levében főzd forrástól számítva öt percig.
Rétegezd a krumplit és a májat zsírral kikent tepsibe, közben szórd meg borssal, majoránnával, kis darabokra vágott vörös- és fokhagymával. A tetejére rakj aprítva a zöldhagyma szárából. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha a krumpli szép piros, és a máj belül homogén, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt sózd csak meg.
Ízletes házi májkrémet sem bonyolult készíteni. Akár a maradék sült májat is felhasználhatod hozzá.