Sütésmentes krémes mascarponetorta
Citrommal, ahogy az olaszok készítik
Nincs jobb egy fanyar, hűsítő édességnél.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hirtelen jött kánikula téged is megvisel? Húzódj be a hűvös lakásba, ne kapcsold be a sütőt, és készítsd el ezt az isteni finomságot, majd kanalazd be nagy lendülettel.

Ha szereted, kaparj bele még egy kis vaníliát is, azzal is isteni lesz, vagy szórj némi mazsolát a krémbe!

Citromos mascarponetorta

Hozzávalók:

  • 35 dkg mascarpone
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 12 dkg vaj
  • 5 evőkanálnyi cukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 citrom
  • 1 csomag zselatin
  • néhány levél friss menta

Elkészítés ideje:

25 perc + a hűtés.

Elkészítés menete:

A vajat melegítsd egy kicsit fel a napon vagy a mikróban, esetleg a tűzhelyen, a kekszet törd össze, majd egyesítsd erőiket. Egy kapcsos tortaforma aljába pedig szépen döngöld le ezt a keveréket, majd tedd a hűtőbe. Az egyik citrom héját reszeld egy tálba, add hozzá a mascarponét és keverd hozzá a cukrot, ha édesszájú vagy, akkor tegyél bele még pár kanállal, majd csavard a többiekhez a citromok levét. 

A zselatint oldd fel, illetve járj el a csomagolásán szereplő utasítások szerint, a tejszínt pedig verd habbá, aztán keverd össze egymással őket. Ha ez megvan, add a mascarponés keverékhez, és egyengesd el szépen a tortaformában.

A tetejére tépd rá a mentaleveleket, illetve díszítésnek tehetsz még rá pár citromkarikát is. Pár órát állnia kell a hűtőben, utána már fogyaszthatod is. Kis tálkákba porciózva mutat a legjobban, de egyben sem ronda.

Még több sütésmentes édesség!

Ha egyáltalán nincs kedved beüzemelni a sütőt a napokban, azt megértjük, de hogy ne maradj addig se édesség nélkül, próbáld ki ezeket a finomságokat!

Ezt is szeretjük