5 szupergyors süti, sütés nélkül
Ha nem szeretnél órákat tölteni a konyhában, ezeket az édességeket neked találták ki! Gyorsak, finomak, és a sütőt sem kell bekapcsolnod!
Amerikai édes sajttorta
Hozzávalók:
- 1 gyümölcstorta-piskóta, készen kapható
- 30 dkg natúr krémsajt
- 2 tojás
- fél pohár tejföl
- 3 evőkanál cukor
- 50 dkg egyféle gyümölcs
- 1 csomag zselatin
A krémsajtot keverd habosra a tojásokkal, a tejföllel és egy kanál cukorral, add hozzá a zselatint is, majd a krémet terítsd rá a piskótára. Rakd hűtőbe, hogy megdermedjen.
A gyümölcs felét szórd meg cukorral, várd meg, míg levet ereszt, és turmixold össze. Ezt az öntetet simítsd a sajtrétegre, a tetejét pedig díszítsd a maradék gyümölccsel.
Csokoládébomba
Hozzávalók:
- 25 dkg babapiskóta
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 5 dkg kakaó
- 15-20 szem rumos meggy
- 3 dl tejszínhab
A vajat a cukorral és a tojássárgájával keverd habosra, majd add hozzá a kakaót és a keményre vert tojáshabot. Egy üvegtál aljára tegyél egy réteg babapiskótát, rá egy réteg krémet - ezt folytasd, de úgy, hogy fölülre krém kerüljön. A tetejét díszítsd rumos meggyel. Tedd hűtőbe, hogy jól lehűljön. Tejszínhabbal tálald.
Gesztenyegolyóbis
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg mandula
- 1 dkg kakaó
- 5 dkg csokireszelék
- rum
A masszát lazítsd fel rummal, add hozzá a darált mandulát, a kakaót, és keverd az egészet habosra. Vizes kézzel formálj belőle golyókat, majd forgasd bele őket a csokireszelékbe. Mignonpapírra téve rakd a golyóbisokat a hűtőbe, hogy jól összeálljanak.
Ropogós mézes
Hozzávalók:
- 15 dkg édes keksz
- 15 dkg csokoládé
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- cukrozott meggy a tetejére
A kekszet tördeld apróra, a csokoládét gőz fölött olvaszd meg. Egy másik edényben a vajat és a mézet is olvaszd meg. A kekszet, a csokoládét, a vajat és a mézet keverd jól össze. Kenj ki egy tepsit vajjal, és ebbe nyomkodd bele a kekszes masszát. A tetejét díszítsd a cukrozott meggyel, végül tedd az egészet egy órára a hűtőbe.
Ananászos tiramisu
Hozzávalók:
- 1 doboz ananászkonzerv
- 3 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag babapiskóta
- 3 tojássárgája
- 30 dkg mascarpone sajt
- 1,5 dl joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- kakaópor
Az ananászt csöpögtesd le, de úgy, hogy a levét tedd félre. Az ananászdarabokat forgasd bele a felolvasztott vajba, és egy kicsit pirítsd meg. A három tojássárgáját keverd el a sajttal, a joghurttal és a cukorral, majd ízesítsd a reszelt citromhéjjal. A piskótát áztasd bele az ananászlébe, tegyél egy réteget belőle egy tál aljára. Erre jöhet a krém. Ezt addig folytasd, míg a hozzávalók elfogynak, a tetejére pedig krém kerül. Ezt szórd meg kakaóporral. Tálalás előtt hagyd állni fél órát.
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje

- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs

- alma
- sütemény