5 szupergyors süti, sütés nélkül
Ha nem szeretnél órákat tölteni a konyhában, ezeket az édességeket neked találták ki! Gyorsak, finomak, és a sütőt sem kell bekapcsolnod!

Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amerikai édes sajttorta

Hozzávalók:

  • 1 gyümölcstorta-piskóta, készen kapható
  • 30 dkg natúr krémsajt
  • 2 tojás
  • fél pohár tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 dkg egyféle gyümölcs
  • 1 csomag zselatin

A krémsajtot keverd habosra a tojásokkal, a tejföllel és egy kanál cukorral, add hozzá a zselatint is, majd a krémet terítsd rá a piskótára. Rakd hűtőbe, hogy megdermedjen.

A gyümölcs felét szórd meg cukorral, várd meg, míg levet ereszt, és turmixold össze. Ezt az öntetet simítsd a sajtrétegre, a tetejét pedig díszítsd a maradék gyümölccsel.

Csokoládébomba

Hozzávalók:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg kakaó
  • 15-20 szem rumos meggy
  • 3 dl tejszínhab

A vajat a cukorral és a tojássárgájával keverd habosra, majd add hozzá a kakaót és a keményre vert tojáshabot. Egy üvegtál aljára tegyél egy réteg babapiskótát, rá egy réteg krémet - ezt folytasd, de úgy, hogy fölülre krém kerüljön. A tetejét díszítsd rumos meggyel. Tedd hűtőbe, hogy jól lehűljön. Tejszínhabbal tálald.

Gesztenyegolyóbis

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg mandula
  • 1 dkg kakaó
  • 5 dkg csokireszelék
  • rum

A masszát lazítsd fel rummal, add hozzá a darált mandulát, a kakaót, és keverd az egészet habosra. Vizes kézzel formálj belőle golyókat, majd forgasd bele őket a csokireszelékbe. Mignonpapírra téve rakd a golyóbisokat a hűtőbe, hogy jól összeálljanak.

Ropogós mézes

Hozzávalók:

  • 15 dkg édes keksz
  • 15 dkg csokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • cukrozott meggy a tetejére

A kekszet tördeld apróra, a csokoládét gőz fölött olvaszd meg. Egy másik edényben a vajat és a mézet is olvaszd meg. A kekszet, a csokoládét, a vajat és a mézet keverd jól össze. Kenj ki egy tepsit vajjal, és ebbe nyomkodd bele a kekszes masszát. A tetejét díszítsd a cukrozott meggyel, végül tedd az egészet egy órára a hűtőbe.

Ananászos tiramisu

Hozzávalók:

  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 tojássárgája
  • 30 dkg mascarpone sajt
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • kakaópor

Az ananászt csöpögtesd le, de úgy, hogy a levét tedd félre. Az ananászdarabokat forgasd bele a felolvasztott vajba, és egy kicsit pirítsd meg. A három tojássárgáját keverd el a sajttal, a joghurttal és a cukorral, majd ízesítsd a reszelt citromhéjjal. A piskótát áztasd bele az ananászlébe, tegyél egy réteget belőle egy tál aljára. Erre jöhet a krém. Ezt addig folytasd, míg a hozzávalók elfogynak, a tetejére pedig krém kerül. Ezt szórd meg kakaóporral. Tálalás előtt hagyd állni fél órát.

Ezt is szeretjük