A jövő henteseit képzik Bicskén

Mit is kell tudniuk? Eláruljuk!

Ma sokkal több követelménynek kell megfelelnie egy szakembernek a húsiparban. (x)

Több mint 1,7 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre bicskei telephelyén a Magyarországon 25. születésnapját ünneplő SPAR csoport. A beruházás révén létrejött a REGNUM Húsüzem és Oktatóközpont, amely mostantól nemcsak húsüzemként, hanem szakmai műhelyként is funkcionál. A SPAR negyedszázados hazai működése során eddig összesen csaknem 1 milliárd eurót fektetett be a magyar piacon.

Az évente több mint 30 millió kilogramm sertéshúst értékesítő SPAR az egyetlen kiskereskedelmi vállalat, amely saját húsüzemmel rendelkezik Magyarországon. A cég 2015-ben 1,7 milliárd forintot fordított arra, hogy 7500 négyzetméteres húsüzemét egy szeletelőrészleggel és oktatóközponttal 10 900 négyzetméteresre bővítse.

Az öt hónap alatt végrehajtott munkálatok nagyságrendjét jelzi, hogy 160 tonna acélszerkezet alá 300 köbméter betont öntöttek, és a közel 3 ezer négyzetméteres új szárnyba 18 kilométernyi erőátviteli kábelt, valamint 2900 méter vízvezetéket telepítettek.

- A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. egyik alapelve, hogy a biztos jövő az utánpótlás nevelésében és a kollégák folyamatos képzésében rejlik - hangsúlyozta Horváth Ferenc, a REGNUM Húsüzem és Oktatóközpont vezetője. - Ezért a kapacitásbővítés mellett a húsüzem ezentúl szakmai oktatóközpontként is funkcionál.

A REGNUM Húsüzem és Oktatóközpontra fordított beruházás értéke a 2015-ös beruházással együtt a kezdetektől meghaladja a 10 milliárd forintot.

A kiváló minőség garantált

- A REGNUM tálcás húsokkal a kiskereskedelmi láncok közül elsőként a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kapta meg a Kiváló Minőségű Sertéshús - rövidítve KMS - védjegy használatának jogát, mondta Horváth Ferenc. - A minősítés nem csupán arról biztosítja a vevőket, hogy jó minőségű terméket vásárolnak, hanem azt is garantálja, hogy a sertés Magyarországon született, kizárólag GMO-mentes gabonán nevelkedett, valamint a húsa meghatározott márványozottsággal és sajátos, különleges ízzel és illatvilággal rendelkezik.

A 10 900 négyzetméteresre nőtt üzemben tavaly 3000 szarvasmarhát és 600 ezer darab félsertést dolgoztak fel, aminek eredményeként 1,6 millió kilogramm bontott marhahús és 14,6 millió kilogramm bontott félsertés került az üzletekbe.

Az üzemben a tálcás, védőgázas, valamint a vákuumcsomagolt friss tőkehúsok mellett tavaly 11,5 millió kilogramm saját márkás - S-Budget, SPAR, REGNUM - felvágottat, sonkafélét, füstölt és füstölt-főtt húst, májast és kolbászféléket gyártottak, és 7 millió darab tálcás húst csomagoltak.

- A mostani fejlesztés eredményeként nagy teljesítményű automata szeletelő és vákuumcsomagoló gépet vásároltunk, ami lehetősége ad a vásárlóink még magasabb színvonalú kiszolgálására - tette hozzá Horváth Ferenc. 

Ezt is szeretjük