Fogyókúrás vacsora 15 perc alatt, amit az egész család imádni fog
Rozéra sütött, ízletes steak babsalátával, ezért tényleg mindenki rajongani fog!
A steak nagyon népszerű étel az angolszász országokban, nem véletlenül, hiszen hihetetlen ízletes, és nagyon gyorsan elkészül. Azonban a gyors sütést előző nap kell előkészíteni, mert a húsnak egy napot a páclében kell töltenie. Ez persze nem jelenti azt, hogy órákig kellene maszatolnod vele a konyhában, a páclé éppen olyan gyorsan elkészíthető.
A steakhez egy tartalmas, de gyorsan elkészíthető salátát és tortillalapokat javaslunk, hogy szupergyors és szuperfinom vacsorát tehess a családi asztalra.
Babos, zöld saláta
Hozzávalók
- 6 szelet steaknek való sovány marhahús
- 2 evőkanál Worcestershire-szósz
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 lime kicsavart leve
- 2 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál köménymag
- 1 evőkanál chilipehely - opcionális, ha a gyerekek túl kicsik, akkor ezt hagyd el
- 1 kis vöröshagyma apróra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj, és egy kevés a sütéshez
- római saláta
- 1 konzerv fehérbab alaposan leöblítve
- 3 sárgarépa lereszelve
- 1-2 evőkanál balzsamecet
Elkészítés:
A római salátát aprítsd apróra, tedd egy nagy tálba, öntsd rá a lereszelt répát és a leöblített fehérbabot, keverd alaposan össze, majd locsold meg a balzsamecettel.
A tortillalapokkal akár wrapokat is készíthetsz a gyerekeknek, hogy még nagyobb kedvvel vacsorázzanak. Ízlés szerint adhatsz hozzá ketchupot is.
