Sűrű és fűszeres karfiolkrémleves: növényi tejjel készítve is nagyon finom
A sűrű karfiolkrémlevest növényi tejjel is készítheted, ebben az esetben teljesen vegán fogást kapsz.
Igazi őszi finomság a melengető, sűrű karfiolkrémleves, amelyet egy kevés sárgarépa tesz enyhén édeskéssé. A legfinomabb ízek elérése érdekében először süsd meg a karfiolt sütőben. A hígításhoz kókusztejet is használhatsz, így akkor is fogyaszthatod, ha bármi okból kerülöd a tejtermékeket.
Sűrű karfiolkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg karfiol
- 7.5 dl alaplé
- 2 dl kókusztej (vagy bármilyen növényi tej)
- 1 evőkanál currypor
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 dl olívaolaj + 1 evőkanál
- 1 hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- késhegynyi chili
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Az egy deci olívaolajat keverd el a curryporral, a füstölt paprikával, a fokhagymaporral és a gyömbérrel. Forgasd meg benne a karfiolrózsákat, és egyengesd el őket sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told 200 fokos sütőbe 20 percre, amíg szépen megpirulnak.
Közben a hagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon párold üvegesre. A sárgarépát pucold meg, add a hagymához, és pirítsd jól össze. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, szórd meg ízlés szerint egy kevés chilivel, és kezdd el összefőzni. Ha a karfiol megsült, add hozzá azt is, így főzd addig, amíg minden puha lesz. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd, majd öntsd fel a kókusztejjel, szórd meg felaprított petrezselyemmel, és forralj egyet még rajta. Tálald pirítóssal vagy házi krutonnal.
Egészen izgalmas fogásokat is varázsolhatsz karfiollal: csípős szószban sütve isteni finom.
Fűszeres Buffalo-karfiol: BBQ-szósszal készül a roppanós zöldség
Egy ellenállhatatlan, intenzíven fűszeres és nem mindennapi felhasználása a karfiolnak: ez a Buffalo-csirkeszárny növényi változata.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció