Sűrű és fűszeres karfiolkrémleves: növényi tejjel készítve is nagyon finom

A sűrű karfiolkrémlevest növényi tejjel is készítheted, ebben az esetben teljesen vegán fogást kapsz.

Sűrű karfiolkrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazi őszi finomság a melengető, sűrű karfiolkrémleves, amelyet egy kevés sárgarépa tesz enyhén édeskéssé. A legfinomabb ízek elérése érdekében először süsd meg a karfiolt sütőben. A hígításhoz kókusztejet is használhatsz, így akkor is fogyaszthatod, ha bármi okból kerülöd a tejtermékeket.

Sűrű karfiolkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg karfiol
  • 7.5 dl alaplé
  • 2 dl kókusztej (vagy bármilyen növényi tej)
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 dl olívaolaj + 1 evőkanál
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • késhegynyi chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Az egy deci olívaolajat keverd el a curryporral, a füstölt paprikával, a fokhagymaporral és a gyömbérrel. Forgasd meg benne a karfiolrózsákat, és egyengesd el őket sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told 200 fokos sütőbe 20 percre, amíg szépen megpirulnak.

Közben a hagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon párold üvegesre. A sárgarépát pucold meg, add a hagymához, és pirítsd jól össze. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, szórd meg ízlés szerint egy kevés chilivel, és kezdd el összefőzni. Ha a karfiol megsült, add hozzá azt is, így főzd addig, amíg minden puha lesz. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd, majd öntsd fel a kókusztejjel, szórd meg felaprított petrezselyemmel, és forralj egyet még rajta. Tálald pirítóssal vagy házi krutonnal.

Egészen izgalmas fogásokat is varázsolhatsz karfiollal: csípős szószban sütve isteni finom.

Fűszeres Buffalo-karfiol: BBQ-szósszal készül a roppanós zöldség

Egy ellenállhatatlan, intenzíven fűszeres és nem mindennapi felhasználása a karfiolnak: ez a Buffalo-csirkeszárny növényi változata.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük